ENERGETSKA OBNOVA – Završeni radovi na energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Požegi

Datum objave: 11. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Požegi. Ukupna vrijednost projekta iznosi 653.400,99 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 395.396,96 kuna. Ostatak iznosa na sebe je preuzelo Gradsko društvo Crvenog križa Požega kao korisnik projekta.

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa u Požegi koji su započeli u ljeto prošle godine i to u sklopu projekta „Energetska obnova zgrade Gradskog društva Crvenog križa na adresi Osječka 12., Požega“, u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Radove je izveo Građevinski obrt Zeba, dok je stručni nadzor građenja provela tvrtka Gaudi d.o.o. Ukupna vrijednost projekta iznosi 653.400,99 kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 395.396,96 kuna. Ostatak iznosa na sebe je preuzelo Gradsko društvo Crvenog križa Požega kao korisnik projekta te putem Javnog poziva za podnošenja prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva ugovorenih u okviru programa EU i inozemnih fondova za 2019. godine putem kojega je odobreno do 103.201,61 kuna sufinanciranja za projekt energetske obnove.

Radovima na energetskoj obnovi povećat će se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita poda i stropa te zamijeniti vanjska stolarija. Navedenim radovima ostvarit će se ušteda toplinske energije u iznosu od 65,92%, u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred C.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn