ENERGETSKA OBNOVA – Završen projekt energetske obnove škole u Treštanovcima

Datum objave: 21. 10. 2016. | Kategorija: Društvo

dsc_3249

TREŠTANOVCI – Završnom konferencijom u područnoj školi Treštanovci Osnovne škole Mladost iz Jakšića obilježen je završetak energetske obnove škole. Vrijednost radova iznosi 370 tisuća kuna od čega je 60 posto novac Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30 posto Ministarstva graditeljstva, te 10 posto Požeško-slavonske županije, koja je još financirala i dodatne radove od blizu 50 tisuća kuna.

“Bilo je izgledno  zatvaranje ove područne škole jer roditelji u nju nisu upisivali djecu, sada ima šest učenika, broj stalno raste i očekujemo da ih uskoro bude više od deset,” rekao je ravnatelj OŠ Mladost iz Jakšića Boško Obradović uz napomenu kako će obnovljena zgrada poslužiti i za potrebe udruga i Mjesnog odbora, a uskoro se takvi radovi očekuju i u školama u Tekiću, Cerovcu te Rajsavcu i Traparima.

dsc_3250

Ove je godine na području županije obnovljeno sedam škola, rekao je Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti.”Upornošću načelnika jakšićke općine, ravnatelja škole i roditelja uspjeli smo obnoviti i sačuvati ovu školu, jer nam je cilj očuvanje škola u općinama radi njihovog utjecaja na kvalitetu života u tim sredinama,” naglasio je Troha. Projekt je vodila razvojna agencija Požeško-slavonske županije „Panora“.

dsc_3257

TEKST: S.P.      FOTO: D. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn