ENERGETSKA OBNOVA – Potpisan ugovor o izvođenju radova energetske obnove škole u Kaptolu

Datum objave: 14. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

1

KAPTOL – Energetska obnova školskih objekata na području Požeško-slavonske županije nastavlja se nesmanjenim intenzitetom i u ovoj godini. Danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi OŠ Vilima Korajca u Kaptolu. Ukupna vrijednost projekta je 1.060.745,00 kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Uz ravnatelja škole Ninu Diklića te predstavnika tvrtke Iver iz Čepina koja je izvođač radova, potpisivanju su nazočili zamjenik župana Ferdinand Troha i direktorica Razvojne agencije Panora Senka Horvat. “Osim naše odgojno-obrazovne djelatnosti, naš zadatak je da djeci omogućimo i suvremene standarde uštede i racionalno korištenje energije,” rekao je ravnatelj škole Nino Diklić prilikom potpisivanja ugovora.

6

S današnjim danom otvaraju se radovi na šestoj u nizu škola na kojima se radi energetska obnova, naglasila je direktorica Razvojne agencije “Panora” Senka Horvat. “Radovi će obuhvatiti toplinsku izolaciju vanjskog zida , toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom prostoru i zamjenu vanjske stolarije. Ušteda toplinske energije koja će se postići je preko 50 posto i zgrada će iz energetskog razreda C prijeći u energetski razred D kategorije. Radimo dalje i na natječaj koji je netom zatvoren prijavili smo novih devet škola ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna,” naglasila je direktorica Horvat.

5

“Požeško-slavonska županija vjerojatno je jedna od najuspješnijih županija u Hrvatskoj po pitanju energetskih obnova škola. Ova zgrada izgrađena je 1984. godine i tada je vjerojatno bila u samom vrhu standarda. No, kao osnivači nastojimo omogućiti svim učenicima i djelatnicima škola na području županije što bolje uvjete za rad i ovo je doista jedna uspješna priča. U budućem razdoblju nastojat ćemo do kraja obnoviti sve naše škole, a vjerujem kako će ova ušteda od preko 50 posto biti određeni poticaj i za neke druge javne ustanove,” naglasio je zamjenik župana Ferdinad Troha. Prema ugovoru radovi bi trebali biti završeni u roku od šest mjeseci.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn