ENERGETSKA OBNOVA – Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Opće županijske bolnice Požega

Datum objave: 16. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Počeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Opće županijske bolnice Požega. Vrijednost radova je oko 20 milijuna kuna, a nakon deset mjeseci sve bolničke zgrade, njih šest, bit će potpuno obnovljene u skladu sa suvremenim potrebama.

Projektom je predviđena zamjena prozora i druge stolarije na zgradi bolnice te postavljanje LED rasvjete u svim prostorijama. Radovi su krenuli na najstarijoj zgradi u sklopu Opće županijske bolnice koja je sagrađena daleke 1936. godine na kojoj je još uvijek, ali ne zadugo, originalna stolarija. Potom će ići radovi i na drugim dijelovima pripadajućih zgrada.

Projektom energetske obnove obuhvaćeno je naime šest zgrada Opće županijske bolnice: zgrada „nove“ bolnice, zgrada „stare“ bolnice, zgrada kardiologije, RTG zgrada, zgrada uprave te patologija.

Radovima na energetskoj obnovi će se povećati toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru te zamijeniti vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta. Zgrada će iz energetskog razreda F prijeći u energetski razred B, a ostvarit će se ušteda toplinske energije u iznosu od 67 posto.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P. / D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn