ENERGETSKA OBNOVA KUĆA: Održana informativno-edukativna radionica

Datum objave: 24. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Pleternici je održana informativno-edukativna radionica o energetskoj obnovi kuća. Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća objavljen je 15. rujna, a građani su ga dočekali s velikim zanimanjem kako bi prijavili svoje kuće za sufinanciranje.

Kako bi bili što bolje informirani, brojni sudionici sudjelovali su na radionici gdje su imali prilike s djelatnicima Fonda proći sve dijelove Javnog poziva i detaljno se upoznati s načinom prijave.Na radionici je sudjelovala i županica Antonija Jozić, koja je naglasila kako joj je iznimno drago da će žitelji ove županije opet dobiti priliku i iskoristiti bespovratna sredstva za obnovu svojih kuća.

„Fond je ove godine osigurao značajna sredstva za energetsku obnovu kuća – čak 300 milijuna kuna. Po ovom pozivu je moguće dobiti i do 204 tisuće kuna poticaja, ovisno o mjerama energetske učinkovitosti koje će građani primijeniti u svojim domovima.“, rekao je voditelj Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije Mladen Ilijević.

Poziv je objavljen na internetskoj stranici Fonda, a sa zaprimanjem prijava započinje se 14.10. od 9 sati. Prijave koje budu prihvaćene, po završetku zaprimanja zahtjeva, moći će se realizirati u roku od 24 mjeseca.

TEKST: S. P./ PSŽ             FOTO: PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn