ENERGETSKA OBNOVA DVORANE SOKOL – Radovi vrijedni više od 2 milijuna kuna bit će gotovi do kraja rujna

Datum objave: 21. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je danas radove na energetskoj obnovi dvorane Sokol u Požegi. Ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna, a od toga je 1,1 milijun kuna bespovratnog novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Završetak radova očekuje se do kraja rujna 2020. godine.

Riječ je o energetskoj obnovi prostora koji služi susjednoj osnovnoj školi “Julija Kempfa”, Gimnastičkom društvu te još nekoliko sportskih udruga koje koriste dvoranu. Ukupna vrijednost projekta je oko 2 milijuna kuna, a od toga je 1,1 milijun kuna bespovratnog novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt obuhvaća obnovu, stručni nadzor, provedbu energetskog pregleda, certifikate i sve uslužne prateće djelatnosti. “Do sada je dvorana bila u energetskom razredu D, a ovim toplinskim uštedama u iznosu od 62 posto te uštedi energije od 53 posto ući će u razred C i time uštedjeti veliki iznos novca koji ćemo moći uložiti ne samo u građenje već i u ostale objekte kojima je obnova neophodna,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

” Nadamo se da ćemo ovim pomoći našim korisnicima, posebice osnovnoj školi da imaju adekvatan, kvalitetan, zdrav i lijep prostor,” zaključio je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn