EDUKATIVNO-PREVENTIVNA AKCIJA – Autosjedalica uvijek i bez iznimke

Datum objave: 18. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Policijska uprava požeško-slavonska, u suradnji s udrugom “Roda” provela je danas u zonama osnovnih škola preventivnu akciju provjere ispravnosti i pravilnog korištenja dječjih autosjedalica.

Povodom početka nove školske godine i akcije “Poštujte naše znakove” te tjedna u kojem je sukladno planu TISPOL mreže na snazi pojačan nadzor mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa, danas je na području PU Požega u zonama osnovnih škola provedena edukativno-preventivna akcija pod nazivom “Autosjedalica – uvijek i bez iznimke”. Tijekom kontrole vozila, policijski službenici su razgovarali s roditeljima, te dijelili brošure „Autosjedalica – uvijek i bez iznimke” koju je izradila udruga Roda, a tiskana je uz pomoć sredstava iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

“Tijekom cijelog ovog tjedna, odnosno, u razdoblju od 16. do 22. rujna u skladu s akcijama TISPOL-a na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa. Na snazi su nove značajne izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su stupile 1. kolovoza ove godine, pa su tako povećane novčane kazne za nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, nepropisan prijevoz djece u vozilu i nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje s dosadašnjih 500 kuna na 1000 kuna,” naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Edukativno -preventivna akcija pod nazivom “Autosjedalica – uvijek i bez iznimke” provodi se u zonama škola jer veliki broj roditelja djece prvašića djecu dovoze u školu svojim automobilima. Akcija ima za svrhu ojačati svijest kod roditelja o pravilnom korištenju dječje autosjedalice koja mora biti pričvršćena sigurnosni pojasom. Pružili smo i mogućnost besplatnog pregleda autosjedalica te besplatnih stručnih savjeta od strane savjetnica iz udruge Roda,” pojasnila je glasnogovornica Janković.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. P. / PU PS

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn