EDUKATIVNI SUSRETI S KONTAKT POLICAJCIMA – “Prevencija i alternativa” u OŠ Antuna Kanižlića

Datum objave: 07. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kontakt policajci Policijske postaje Požega u požeškoj OŠ Antuna Kanižlića tijekom veljače učenicima šestih razreda provode  predavanja u trajanju jednog školskog sata u sklopu projekta „Zajedno više možemo“ i njegove komponente „Prevencija i alternativa – PIA“.

Tako su danas kontakt policajci PP Požega Dario Tajzler i Ivan Puljašević u  okviru interaktivnog predavanja učenike 6. a  razreda upoznali o zaštitnoj ulozi policije,  što policija radi, vrstama policije i s radom pojedinih policijskih službi s posebnim osvrtom na rad i upoznavanje kontakt policajca kao prijatelja pomagača i upoznavanje s njegovim radom kako bi se učenicima približio rad policije radi izgradnje  odnosa povjerenja tijekom procesa odrastanja.
Učenici su se detaljnije upoznali s posljedicama zlouporabe droga i alkohola te drugim oblicima rizičnog ponašanja, posebice vandalizma i vršnjačkog nasilja gdje ih se zaključno usmjerilo da drogama i drugim rizičnim ponašanjima odlučno kažu NE jer za to uvijek postoji alternativa.

Djelatnica Obiteljskog centra požeško-slavonske županije gospođa Sonja Paprić učenike upoznala  s posljedicama ovisnosti i konzumiranja cigareta, alkohola i droga. O zabranama prodaje alkohola i cigareta, zabranama točenja i pijenja alkoholnih pića na javnim mjestima, kao i o kaznama za prekršitelje.Svaki učenik je na kraju predavanja dobio edukativni  letak „Prevencija i alternativa 2“.

TEKST: S. P.     FOTO: PU PS

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn