EDUKATIVNE RADIONICE – Potaknuti najmlađe na brigu o okolišu

Datum objave: 06. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

n

PLETERNICA –  U pleterničkom Dječjem vrtiću Tratinčica danas je provedena akcija dijeljenja platnenih vrećica. Riječ je o projektu „Eko vrtići”, odnosno suradnji Komunalca Požega d.o.o. i dječjih vrtića kojom se želi potaknuti najmlađe na brigu o okolišu.

Početkom godine su u vrtićima u Požegi, Pleternici, Kutjevu, Velikoj i Jakšiću održane edukativne radionice na temu „Odvajanje otpada”. Tada se kao nastavak suradnje rodila ideja o zajedničkom oslikavanju platnenih vrećica.
Komunalac Požega d.o.o. osigurao je 490 platnenih vrećica za koje su ekološke motive izradili mališani iz vrtića te su ih u sklopu malih eko-akcija podijelili roditeljima.

vrtići vrećice (7)

U prostorima vrtića postavljeni su štandovi, odnosno „zeleni otoci” s plavim, žutim i zelenim vrećama za odvajanje korisnog otpada. Roditelji i djeca su po dolasku u vrtić donosili korisni otpad, odvajali ga u za to predviđene vreće i zauzvrat dobili platnenu vrećicu uz „obećanje” da će ih nositi u kupovinu umjesto skupih i ekološki neprihvatljivih plastičnih vrećica.
Edukativne radionice na temu „Odvajanje otpada” održane su tijekom svibnja i lipnja i u osnovnim školama, a u njima je sudjelovalo više od 450 učenika razredne nastave.


TEKST: S.P.       FOTO: S. P. / Komunalac Požega d.o.o.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn