EDUCIRAJ = RECIKLIRAJ – Javna tribina za građane Požege 28. svibnja

Datum objave: 26. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu projekta “EDUCIRAJ = RECIKLIRAJ” održat će se tribina za građane grada Požege dana 28. svibnja s početkom u 16,30 sati u prostoru HGK Požega, Vukovarska 8.

Tribina ima za cilj:
♻️ informiranje i senzibiliziranje građana o koristima ponovne uporabe predmeta,
kućnog kompostiranja,
♻️ odvojenog prikupljanja otpada,
♻️ sprječavanja nastanka otpada,
♻️ štetnosti divljih odlagališta što će rezultirati smanjenjem količine otpada koji se odlaže na odlagališta,
♻️ promocije obnovljivih izvora energije i održivog korištenja prirodnih resursa

Gost će biti stručnjak s područja održivog gospodarenja otpadom gospodin Danko Fundurulja. Tribina je otvorena za javnost i besplatna je za sudjelovanje.

Projektom „EDUCIRAJ = RECIKLIRAJ“ provesti će se izobrazno-informativne aktivnosti koje će imati za cilj izgradnju svijesti građana grada Požege i prigradskih naselja o odgovornom postupanju otpadom kako bi se smanjila količina otpada koja se odlaže na odlagališta, povećalo odvojeno prikupljanje otpada, kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Projekt „EDUCIRAJ=RECIKLIRAJ“, KK.06.3.1.07.0042 sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Aktivnosti projekta su usmjerene na sve građane na području grada Požege i prigradskih naselja s naglaskom na umirovljenike, žene, turiste, mlade, milenijsku generaciju, odgojno- obrazovne institucije, poslovnu javnost i osobe s invaliditetom, a posebno na djecu u osnovnim školama i vrtićima kako bi usvojili navike pravilnog postupanja otpadom.

TEKST: S. P.      FOTO: ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn