DRŽAVNA TAJNICA IVANKOVIĆ U POSJETI PSŽ: „Cilj nam je sanirati štete na obrazovnim ustanovama prije početka nastavne godine“

Datum objave: 28. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Oštećene objekte koji su pretrpjeli devastaciju krovišta, prozora, procurivanje vode u objekte i oštećenje hortikulturnog uređenja, obišla je državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Iva Ivanković uz županicu Antoniju Jozić i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčicu Bajić.

Uz veliku štetu nastalu na stambenim, gospodarskim, sakralnim objektima, poljoprivrednim usjevima te prometnicima, olujno nevrijeme koje je prošloga tjedna zahvatilo Požeško-slavonsku županiju, napravilo je značajnu štetu i na popriličnom broju obrazovnih ustanova.

Oštećene objekte koji su pretrpjeli devastaciju krovišta, prozora, procurivanje vode u objekte i oštećenje hortikulturnog uređenja, obišla je državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Iva Ivanković uz županicu Antoniju Jozić i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčicu Bajić.

“Ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja žao nam je što je došlo do ovih elementarnih nepogoda te smo obišli Fakultet ruralnog razvoja i turizma i Gimnaziju Požega kako bismo uvidjeli stanje na terenu. Mogu reći da je šteta vidljiva te smo savjetovali osnivače da prijave štetu osiguravajućim kućama, a za one dijelove koje neće pokrivati osiguranja dat ćemo sve od sebe da ministarstvo sudjeluje, a naravno i Vlada u podmirivanju računa. Prioritet su odgojno obrazovne ustanove i naš je cilj da se sve sanira prije početka nastavne godine,”  istaknula je Ivanković.

Dekan Fakulteta ruralnog razvoja i turizma Borislav Miličević i ravnateljica Gimnazije Požega Anita Katić tijekom obilaska su izvijestili o situacijama koje su zahtijevale žurnu reakciju i oštećenjima koja tek trebaju biti sanirana. Osim navedenih odgojnih ustanova, šteta je evidentirana i na matičnoj te devet područnih škola u Pleternici, osnovnoj i srednjoj školi u Pakracu, matičnim osnovnim školama u Brestovcu i Lipiku kao i na preostalim srednjim školama u Požegi.

“Zahvaljujemo se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na njihovoj inicijativi, izlasku na teren i stavljanju na raspolaganje zajednički s Vladom Republike Hrvatske. Na području naše županije štetu je pretrpjelo 15 zgrada osnovnih i srednjih škola te zgrada fakulteta koja je stradala najvećim dijelom. Alarmantne situacije su žurno sanirane kako ne bi došlo do veće štete uslijed prokišnjavanja, a za one ozbiljnije zahvate u tijeku je izrada troškovnika te će se pristupiti i njihovom žurnom saniranju,” rekla je Jozić.

IZVOR: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn