DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO – Licenciranje i ispit radne sposobnosti pastuha lipicanske pasmine privatnog uzgoja

Datum objave: 10. 4. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

ĐAKOVO – Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu organizira licenciranje i ispit radne sposobnosti pastuha lipicanske pasmine privatnog uzgoja, a koja je propisana uzgojnim programom lipicanske pasmine u Republici Hrvatskoj. U tekućoj godini, licenciranje i ispit radne sposobnosti održat će se 12. travnja 2019. godine (petak) u Državnoj ergeli Đakovo (zatvorena jahaonica) s početkom u 9:00 sati.

Odabiru mogu pristupiti pastusti koji sunavršili četiri godine i stariji te pastusti koji na prvom odabiru nisu odabrani, ali su dobili mogućnost pristupanja na drugi odabir.,
Sva grla koja pristupaju ocjenjivanju i ulaze u prostor ergele moraju imati propisanu veterinarsku dokumentaciju koju je vlasnik dužan dati na uvid ovlaštenom veterinaru na mjestu održavanja.
Vlasnici pastuha koji će, sukladno komisijskoj ocjeni, biti odabrani za rasplod dužni su u roku 30 dana od dana ocjene dostaviti nalaz na virusni arteritis (ne smije biti stariji od 30 dana), što će biti uvjet za izdavanje Rješenja o ocjeni i upis u matičnu knjigu rasplodnih pastuha.

Više detalja pogledajte OVDJE.

TEKST: S. P.      FOTO: Državna ergela Đakovo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn