DRUŽENJE ČLANOVA HDZ-a U POŽEGI – Ustrajno na zajedničkom putu, s povjerenjem u stranku i ljude koji je vode

Datum objave: 29. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a grada Požege održano je tradicionalno druženje članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice Požeško- slavonske županije. Brojne okupljene prigodnim su riječima pozdravili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega Darko Puljašić i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije dr. Željko Glavić.

Ovim druženjem nastavlja se tradicija Hrvatske demokratske zajednice, tradicija jedne obitelji, rekao predsjednik Gradskog odbora Darko Puljašić. “Lijepo vas je vidjeti u velikom broju, lijepo je vidjeti da HDZ u gradu Požegi, u našoj županiji još uvijek živi obiteljski život, još uvijek smo iskreni jedni prema drugima i volimo jedni druge. A ovo je jedina stranka koja voli Hrvatsku, jedina stranka koja je obranila Hrvatsku i jedina koja hrvatsku može odvesti na mjesto koje joj pripada a to je Europa, kako bi imali bolji život, život u Hrvatskoj kakav su sanjali naši branitelji. Sve ovo što danas imamo dugujemo njima, sve što ćemo raditi za njihovu je i našu djecu i unuke, jer oni su nas neizmjerno zadužili. Nitko ne može osporiti da je, kada se Hrvatska stvarala, ova stranka dala najviše. Od prvog hrvatskog predsjednika do svih onih događaja koje smo radili, ulaska u NATO, u EU – Hrvatska se vratila tamo gdje pripada. I to samo zbog vas! Ovaj posao radimo zajedno kako bi nam svima bilo bolje, kako bi mlade obitelji ostale u Hrvatskoj, ovdje živjele jer ovo je najljepša zemlja na svijetu. To je zemlja za koju je netko dao svoj život, a mi smo ti koji moramo sada od nje stvoriti prekrasno mjesto za život,” rekao je Puljašić.

“U gradu Požegi zahvaljujući vama, imamo mogućnost samostalnog upravljanja. Prvi put HDZ sam upravlja Gradskim vijećem, smatramo kako se u ovih zadnjih šest godina vidi veliki napredak. Vidi se da puno ulažemo i ono što je najvažnije – ne lažemo nikoga! Nije kod mene česta riječ “Da”. Često je “Ne”, ali kada je “Da” onda je to do kraja. Nema više laganja naših članova, nema pričanja priča i obećanja koja ne možemo ispuniti. Imamo samo jednu misiju, a to je da učinimo ovu zemlju ljepšom. Današnja Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem, prva je Vlada koja je prepoznala Slavoniju. Imamo sada dovoljno svog novca kako bi ulagali u školske knjige, pomagali našim umirovljenicima, kako bi gradili sve one objekte koji su predugo čekali. A graditi moramo – odlučili smo izgraditi široki prste oko Požege jer Požega nije samo središnji trg, Požega je živi organizam koji raste i razvija se. Zajedno s mojim zamjenicima, uvjeren sam kako smo dobra ekipa, ovdje je i predsjednik Županijskog odbora koji to sve drži na oku i usmjerava i sve je upravo kako i treba biti. Mi smo europska stranka, stranka koja čuva obiteljske vrijednosti, koja zna što želi i koliko može, a može sve. Jer, mi smo jedna obitelj – sve moramo raditi zajedno i držati se dogovora. Nadam se da vas ove zadnje dvije godine nisam iznevjerio i neću to učiniti ni u buduće. Neka nam živi jedna i jedina Hrvatska,” zaključio je predsjednik GO HDZ Darko Puljašić.

Političke poruke stranačkim prijateljicama i prijateljima, uz posebne pozdrave predsjedništva i predsjednika stranke Andreja Plenkovića uputio je i predsjednik Županijskog odbora dr. Željko Glavić. Glavić se posebno osvrnuo na rezultate proteklih izbora za EU parlament, ali i na značaj zajedništva u stranačkom funkcioniranju “Ovo je tradicija zajedništva, a zajedništvo je u Hrvatskoj demokratskoj zajednici uvijek bilo pokretač svega što je učinjeno u stvaranju i obrani hrvatske države. Na proteklim izborima malo smo to zaboravili. Na izborima za EU parlament malo su nas podijelili na one koji su “malo više HDZ” i one koji su “malo manje HDZ i Hrvati”. To se jednostavno mora reći kako ne bi ostalo neprepoznato, kako se više nikada ne bi dogodilo. Jer, što tada uradimo? To da takvim stavom članovi HDZ ne glasaju za svoju stranku na izborima te tako izaberemo kandidate iz protivničkih stranaka. Nadam se kako ste toga svjesni i kako se to više neće ponoviti. Nemoguće je da nas može zavesti nekoliko novinskih članaka, nekoliko radio i TV emisija. Nemoguće je da ne vidimo da su hrvatski branitelji kojim su već bila oduzeta neka prava, a ova Vlada ih ne samo vratila već i dala još više, sada skupina u društvu dostojnom poštovanja, skupina koja je to svojim zaslugama i zaradila. Branitelji su zadovoljni ovim Zakonom, a taj zakon je donijela hrvatska vlada koju vodi HDZ. Nismo vidjeli puno toga, a trebali smo! Nismo vidjeli da su veliki sustavi spašeni, da našu i proizvođači više ne čekaju na naplatu, nismo vidjeli da se novci iz kontinentalne Hrvatske više ne šalju u brodogradilišta, vreće bez dna. Tko je za sve to zaslužan nego hrvatska Vlada! Nismo vidjeli ni to da je u samo dvije i pol godine koliko je ova Vlada , prosječna plaća porasla za preko 700 kuna, da je broj nezaposlenih smanjen, da smo se počeli ubrajati u zemlje s najbržim rastom broja zaposlenih”.

“I kako je već rečeno, ovo je prva Vlada koja je prepoznala Slavoniju kao posebno ugroženu regiju jer kroz niz dosadašnjih godina radilo se tako da su ovdašnji ljudi koji žele živjeti od svog rada morali ići iz Slavonije. Prvi puta napravljeno je nešto, radi se nešto veliko što će sigurno rezultirati ne samo manjim iseljavanjem, već i vraćanjem ljudi. Mogao bih nabrajati i poreznu reformu koja je već u dva ciklusa napravila niz dobrih stvari rasteretivši u dobrom dijelu i poduzetnike i gospodarstvo, niz mjera koje su rezultirale, između ostalog, i time da smo iz “smeća” kako to rejting kuće zovu, došli u investicijsku zonu, među države u koje se isplati ulagati i koje su privlačne investitorima. Sve to se vidi i sve to mi, koji smo članovi ove stranke, moramo ne samo sebi predočiti i razjasniti već i govoriti drugima. Ne možemo propustiti priliku da nastavimo ovakvim putem, da i dalje izgrađujemo društvo za koje su se između ostalog i hrvatski branitelji i borili. Hrvatska je danas u europskim i svjetskim asocijacijama i ne možemo tražiti da bude “pet stupnjeva desnije” jer bi to nama tako odgovaralo. Oni koji vode državu, a vjerujte mi da su to časni ljudi, pozicioniraju stranku tamo gdje, između ostalog, i međunarodna zajednica može prihvatiti Hrvatsku. Ne možemo mi gurati Hrvatsku tamo gdje nas ne žele vidjeti, gdje jednostavno Hrvatskoj nije mjesto. Zato, dragi prijatelji, molim vas i pozivam da ustrajemo na izgradnji i naše stranke i hrvatskog društva, na lokalnoj i državnoj razini, da sačuvamo povjerenje u stranku i ljude koji je vode jer to je jedini način da Hrvatsku učinimo boljom, onakvom za kakvu su se branitelji borili, kakvu su sanjali i da je ostavimo iza sebe puno bolju nego smo je dobili. Pozivam vas da svatko od nas da doprinos na tom putu!” rekao je dr. Glavić.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn