DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE PSŽ – Otvoren Društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom

Datum objave: 17. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požegi je svečano otvoren Društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom – Most suradnje, Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije, na adresi Matije Gupca 6, Požega.

Društveni centar otvoren je u okviru projekta “Most Suradnje”- društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom” vrijednim gotovo dva milijuna kuna koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta je Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije, a partneri Udruga Opipdum i Grad Požega koji je dao i prostor. Namjera je, kako je rečeno ovom prilikom, osnivanjem Društvenog centra te kroz druge aktivnosti projekta stvoriti preduvjete za smanjenje socijalne isključenosti osoba s invaliditetom.Centar će dati prilike za socijalnu integraciju marginaliziranih skupina, te biti prostor za osobe s invaliditetom u kojem će moći ostvariti sve svoje edukacijske, društvene i socijalne potrebe i želje.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravila predsjednica Društva Vesna Štefanek, a o projektu je govorila koordinatorica projekta Marijana Šijan. “Centar trenutno provodi brojne aktivnosti, među njima su individualna fizikalna rehabilitacija za osobe oboljele od multiple skleroze, osobe starije životne dobi te osobe sa različitim zdravstvenim smetnjama i stupnjem invalidnosti, provode se i sportske radionice, radno terapeutske aktivnosti, ” upoznala je koordinatorica Šijan. Svečanosti su nazočili predstavnici društva Multiple skleroze iz Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, zamjenik požeško- slavonskog župana Vedran Neferović i saborski zastupnik, požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je čestitao svim sudionicima na uspješnom projektu.

“Hvala vam na svim godinama do sada, na svemu što ste radili i što ste ostvarili, što ste pomogli osobama s invaliditetom za koje ponekad kažu kako su na marginama društva. Ne, oni su nama, uz naše najmlađe, među najvažnijim skupinama. Upravo vi činite ovaj grad bogatijim, vrijednijim i sve nas koji se bavimo poslom vezanim uz društvo i zajednicu nadahnjujete svojim entuzjazmom, hrabrošću i upornošću. Vi ste blistavo svjetlo koje razbija ponekad teško sivilo svakodnevice. Hvala vam na tome, Grad Požega uvijek će biti vaš partner,” kazao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn