DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE POŽEGA – Potpisan ugovor za “Most suradnje ” vrijedan gotovo dva milijuna kuna

Datum objave: 30. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Predstavnici Društva multiple skleroze Požeško slavonske županije s partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum prisustvovali su 29. svibnja svečanosti potpisivanja ugovora za projekt “Most suradnje -društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom” vrijednim 1.984.218,95 kuna. Društvo oboljelih od multiple skleroze PSŽ izradilo je taj projektni prijedlog kao odgovor na potrebe osoba s invaliditetom u zajednici.

Svečanost potpisivanja i dodjele ugovora organizirana je povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je svečanu dodjelu ugovora 29. svibnja 2020. godine u Palači Dverce, u Zagrebu. Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Požeško-slavonski projekt “Most suradnje”je temelj širenja mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom, ali i poticaj mladima u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra, pojasnila je autorica i voditeljica projekta Marijana Šijan. “Omogućiti ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima co-working prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu ,a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta.” dodala je Šijan te zahvalila gradonačelniku Darku Puljašiću i Gradu Požegi na iskazanoj podršci.

Potpisnike ugovora pozdravili su predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, navodeći da je za 31 projektni prijedlog osigurano 54 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

TEKST: S. P./ M. Š.       FOTO: DMS Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn