DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA POŽEGA – Prezentacija programa “Ugodna treća dob”

Datum objave: 25. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

POŽEGA – U sklopu projekta “Ugodna treća dob” Društvo Crvenog križa Požega danas je otvorilo novouređeni prostor u ulici Dobriše Cesarića 2c u kojem će se odvijati organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe s područja grada Požege. Za tu namjenu od Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike odobrena su sredstva u iznosu 55.977,00 kuna. Novouređeni prostor otvorio je zamjenik gradonačelnika Požege i budući gradonačelnik Darko Puljašić.

Uređeni prostor vlasništvo je Društva Crveni križ Požega, a svojim korisnicima poudit će niz zanimljivih i njihovoj dobi primjerenih sadržaja, naglasio je ravnatelj požeškog Crvenog križa Miroslav Zelenika. “Prostor u kojem se nalazimo kupljen je upravo za tu namjenu. Predviđeno tarajanje projekta je 10 mjeseci a voditelj projekta Jan Neruda uz pomoć volontera  nizom aktivnosti pokušat će utjecati na poboljšanje  kvalitete života osoba starije životne dobi i to kroz zabavno-društvene igre, sportsko-rekreativne aktivnosti, kreativne radionice ali i edukacijske aktivnosti koje uključuju osnove korištenja računala i pretraživanje interneta te kulture aktivnosti koje će se provoditi u suradnji s kulturnim ustanovama poput Gradske knjižnice i Gradskog muzeja.

NCK

“Kao zamjenik gradonačelnika ali i kao ravnatelj Doma zdravlja čestitam na ovom hvalevrijednom projektu. To je upravo ono što Grad Požega potiče, sponzorira i što će sigurno u vrlo skoroj budućnosti razvijati – briga o našim sugrađanima zlatne, treće dobi naša je obveza. Ti ljudi su ostavili nama ovaj prekrasan grad, ovu domovinu i mi moramo o njima brinuti na pravi način – bilo kroz Dom zdravlja i njegovu Patronažnu službu, bilo kroz ovakve akcije. Kroz Palijativnu skrb uvjerili smo se kako su ponekad topla riječ i pružna ruka suosjećanja učinkovitiji od svih lijekova. Živimo u društvu koje je otuđeno, mladi nerijetko ne posjećuju svoje stare i ovo je projekt koji zaslužuje sve čestitke. Imat ćete apsolutnu podršku Grada Požege na čijem ću čelu vjerujem vrlo uskori biti, ali i mog nasljednika u Domu zdravlja jer takvi projekti to zaslužuju, a ovo je jedna Požega i svi se, bez obzira na dob u njoj moramo osjećati prihvaćeno, ugodno i sigurno,” rekao je Darko Puljašić.

DSC00990

Iako projekt traje 10 mjeseci, Društvo Crvenog križa Požega namjerava ga voditi i dalje, nakon isteka tog roka, volonterski. Prostor je uređen, pomalo retro, pomalo nostalgično, ali vrlo ugodno i  sve ideje i pomoć bit će dobro prihvaćeni, vrata su otvorena za sve, dođite, volontirajte, družite se. Već se javilo 20 starijih sugrađana koji će svoje vrijeme rado provoditi u ugodno uređenom prostoru. Neka ne budu sami, svi ostali, dobro su došli!

SAM_2214

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn