DRUGI KNJIGNIK U PLETERNICI – Piknik s knjigama, lutkarskom predstavom i Kruletom

Datum objave: 18. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica u petak, 21. lipnja, uz potporu Ministarstva kulture, te podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice grada Pleternice organizira drugi Knjignik – piknik uz knjigu. Knjignik je ovog puta na hipodromu, a a veže se uz održavanje Međunarodnog konjičkog turnira.

Knjignik, odnosno piknik uz knjigu je projekt u području razvoja publike u kulturi, povećanju angažirane publike, usmjeren na sve generacije te pruža različite sadržaje kako bi sve dobne skupine mogle pronaći nešto za sebe. Knjignik u lipnju ljubitelje prirode i čitanja očekuje na livadi na pleterničkom hipodromu u petak, 21. lipnja 2019.

Podijeljen je u dva vremenska termina, a protegnut će se na cijeli dan te će se knjiga moći naći u bilo koje vrijeme vani, u prirodi, na livadi! Uz knjigu i druženje upravo na Međunarodnom konjičkom turniru posjetitelji će se moći osvrnuti i na ljepotu i bogatstvo tradicije i baštine u LIDAS-u. U dopodnevnim satima, od 9 do 11,predviđeno je druženje za djecu i roditelje, uz slikovnice, igre, priče, kviz, a sve će biti upotpunjeno kazališnom predstavom Mjesto za dvoje Gradskog kazališta Požega u 10,00sati.

U poslijepodnevnim satima je program za odrasle. Od 18 sati druženje uz poeziju, uz stihove i glazbu, a posjetitelji će moći “ugrabiti” zbirku poezije i ponijeti sa sobom. Stihove će čitati lokalni pjesnici, a mogu se priključiti i svi ostali svojim izričajima ili interpretacijom stihova.

U 20 sati predviđen je susret s autorom, blogerom, satiričarem i komentatorom svakodnevice, Jadrankom Hodakom, poznatijem pod imenom Bloger Krule. “S ovim susretom okrećemo se i novim načinima izričaja putem društvenih mreža i web alata koji su danas jedan od načina kako osobne komunikacije, tako i javne. Uz razgovor o društvenim mrežama, o pisanju, o kulturi, očekuje nas jedna zabavna večer,” poručili su organizatori.

TEKST: S. P.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn