DRUGA FAZA IZGRADNJE PODUZETNIČKE ZONE – Vlada RH darovala Novoj Gradiški nekretninu vrijednu više od 11 milijuna kuna

Datum objave: 31. 3. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Odlukom Vlade RH donesenom na sjednici 28.ožujka, Grad Nova Gradiška bogatiji je za nekretninu vrijednu 11,1 milijun kuna. Riječ je o nekretnini u k.o.Prvča, ključnoj za realizaciju druge faze izgradnje poduzetničke zone Industrijski park Nova Gradiška.

Vlada RH na posljednjoj je sjednici održanoj 28.ožujak donijela odluku o darovanju nekretnina u k.o.Prvča, Gradu Nova Gradiška, u svrhu realizacije druge faze izgradnje poduzetničke zone Industrijski park Nova Gradiška. Prema procjeni trgovačkog društva „Vještak“ d.o.o. iz Zagreba, riječ je o nekretnini tržišne vrijednosti 11,1 milijun kuna. Nekretnina je, prema Odluci Vlade, darovana Gradu pod uvjetom da se, u svojstvu vjerovnika, odrekne svih potraživanja prema RH kao dužniku, koja će se utvrditi na dan potpisivanja ugovora o darovanju.

Za provođenje Odluke zaduženo je Ministarstvo državne imovine, a Ugovor će, u ime Vlade, potpisati ministar državne imovine. Nakon novoodobrenih milijun bespovratnih kuna za projekt „ Učenjem do znanja-znanjem do zapošljavanja“, još je ovo jedan veliki uspjeh za Industrijski park i nova stepenica u njegovom razvoju.

Zadovoljan Odlukom Vlade je i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, jer, kako je rekao „ Ovom će Odlukom Industrijski park itekako napredovati, bez da se, u tu svrhu, vuku sredstva iz gradskog proračuna koja ćemo kasnije moći uložiti u neke druge projekte. Za sve velike stvari potrebni su upornost i strpljenje. Ova Vladina Odluka to potvrđuje“, zaključio je gradonačelnik Grgić.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn