DOŽUPAN NEFEROVIĆ NA SUDU – Počelo suđenje bivšem požeškom gradonačelniku zbog napada na novinara

Datum objave: 30. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Na općinskom sudu u Slavonskom brodu počelo je suđenje Vedranu Neferoviću, dožupanu požeško-slavonske županije zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i prijetnje novinaru lokalnog 034 portala dok je bio gradonačelnik Požege, piše N1.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom brodu nakon čitanja optužnice, predložilo je sudu kaznu od 10 mjeseci uvjetno na 2 godine. Neferović je rekao da se ne osjeća krivim i ne prihvaća predloženu kaznu.

Uvodnim govorima tužitelj je istaknuo da će u ovom postupku dokazati da je Neferović napravio sve što mu se stavlja na teret optužnicom, a Neferovićevi odvjetnici odrekli su se prava na uvodni govor.

Kao prvi svjedok ispitan je oštećenik Mladen Mirković. Odgovarao je na pitanja i suda i tužitelja i obrane i ponovio kako se sve odvilo u svibnju 2017. godine.spričao je da ga je prije press konferencije koju je čekao, tada gradonačelnik Neferović pozvao u ured i pitao ga tko je pisao članak pod nazivom “Osniva li Neferović nogometno središte Požega” s nadnaslovom “uhljebljivanje”. Mirković nije znao, kaže, o čemu govori pa mu je Neferović pokazao članak koji nije pisao on nego je preuzet od drugog portala i kojeg je pregledao njegov urednik i rekao mu da ga objavi. Mirković je sudu ispričao da ga je Neferović prvo pitao hoće li da mu opali šamarčinu na što mu je odgovorio da nema potrebe.

“Onda mi je počeo psovati majku i Boga. Uhvatio me za prsa i rekao ubit ću te, ubit ću vas. Onda me okrenuo, gurao i zabio u zid. Držao me, psovao, udario me desnom nogom u moju lijevu nogu, tri, četiri puta. Izgurao iz prostorije”, opisao je Mirković.

Vještak Marcel Marciklić utvrdio je da je došlo do nasrtaja na Mirkovića koji se javio na pregled na Hitni prijem bolnice u Požegi pa kasnije specijalistima. Vještak je potvrdio da ozljede odgovaraju načinu na koji je iskazao oštećenik.

“I što se tiče povrede noge i glave može se zaključiti da je nastala tupo tvrdim predmetom ili nogom, a ozljeda na glavi je mogla nastati udarcem o tupu podlogu ili predmetom. Sa sigurnošću se može utvrditi jedan udarac u glavu i u lijevu natkoljenicu, ali ne i da ih je bilo i više”, rekao je vještak. Općinsko državno odvjetništvo nakon čitanja optužnice, predložilo je sudu kaznu za Neferovića od 10 mjeseci uvjetno na dvije godine. Neferović je rekao da se ne osjeća krivim i da ne prihvaća predloženu kaznu.

IZVOR: n1info.com        FOTO: S.  Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn