DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE – Sedmorica po Požeštini počinila niz krađa i teških krađa, pronađeno i oružje

Datum objave: 04. 5. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici PU požeško-slavonske su dovršili kriminalističko istraživanje nad ukupno sedam hrvatskih državljana s područja Požege,  jedan starosti 16 godina, trojicom starosti 18 godina i dvojicom starosti 22 godine te 41-godišnjakom koje se sumnjiči da su počinili više kaznenih djela krađa, teška krađa i prikrivanje.

Naime, 18-godišnjak je  dana 14. studenoga 2021. tijekom dana u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja provalio  u obiteljsku kuću i otuđio igraću konzolu u vlasništvu 45-godišnjakinje. Nadalje, isti 18-godišnjak je sa još jednim 18-godišnjakom  u razdoblju 17./18. prosinca 2021. u Požegi u Ulici Arslanovci, provalio u trgovinu u vlasništvu 42-godišnjaka te su otuđili više trimera i motornih pila. Također je utvrđeno da su 16-godišnjak i dvojica 18-godišnjaka dana 10. ožujka 2022. iza dva sata u Požegi u Ulici svetoga Roka provalili u trgovinu u vlasništvu 38-godišnjaka i otuđili raznu informatičku opremu, izvijestila je na konferenciji za novinare glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Zatim je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su njih trojica u  razdoblju od 1. do 3. travnja 2022. u Požegi u Ulici Fratrovica, ispred obiteljske kuće, otuđili osobni automobil marke „Lancia“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 74-godišnjakinje, zatim su 5. travnja 2022. u večernjim satima u mjestu Seoci otuđili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 36-godišnjaka, dok su u srijedu 6. travnja 2022. u večernjim satima u mjestu Novo Selo u Ulici Hrvatskih dragovoljaca, u dvorištu obiteljske kuće, otuđili osobni automobil marke „Alfa“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 42-godišnjakinje. Nadalje je utvrđeno da su dvojica 22-godišnjaka i 41-godišnjak s područja Požege počinili pet kaznenih djela „Prikrivanje“ na način da su kupovali otuđenu robu iz prethodno navedenih kaznenih djela iako su znali da je otuđena, a sve radi daljnje preprodaje. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenih prijava.

Za napomenuti je da je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 46-godišnjak s područja Požege neovlašteno posjedovao pištolj koji je bio dostupan 18-godišnjaku, a koji ga je dao drugom 18-godišnjaku na korištenje i kod kojeg je pronađen prilikom kriminalističkog istraživanja. Vezano za navedeno protiv dvojice 18-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

TEKST: S.Pok                           FOTO: S.Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn