DOMIJADA U POŽEGI – Đački dom Požega domaćin je 42.regionalne Domijade učeničkih domova Slavonije

Datum objave: 07. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA- Đački dom Požega domaćin je 42. regionalne Domijade učeničkih domova Slavonije, smotre kulture i sporta koja je danas u Požegi okupila preko 300 natjecatelja iz sedam slavonskih učeničkih domova.

Prva Domijada održana je u Zagrebu, a od tada je, od sportskih susreta srednjoškolskih đačkih domova, prerasla u manifestaciju koja uključuje i stvaralaštva iz područja kulture, a sudjeluju svi učenički domovi u Hrvatskoj. “Đački dom Požega spremno je dočekao ovo domaćinstvo i uložili smo veliki trud kako bi se natjecanje održalo na najvišoj razini. Drago mi je što je svake godine sve veći broj programa i disciplina i u sportu i u kulturi te djeca mogu pokazati sve ono što su učinila tijekom godine u sklopu slobodnih aktivnosti,” naglasio je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha.

nn

Dodaje kako je požeški Đački dom, uz pomoć osnivača Požeško-slavonske županije, postigao vrhunske standarde te se svrstao među najbolje u državi. “Trenutno je u tijeku energetska obnova doma vrijedna oko milijun i pol kuna.Kvaliteta je potvrđena i velikim brojem učenika pa tako trenutno imamo 112 učenika, a optimalan broj je oko 120 mjesta. Trudimo se ponuditi djeci kvalitetne programe koje obavljaju kvalitetni odgajatelji, a jedan od pokazatelja je svakako i “odmjeravanje snaga” na Domijadi, pri čemu smo uvjereni kako će netko od naših ostvariti plasman i na državnu razinu natjecanja,” dodao je Matuha.

nnn

Domijadu je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.”Vidimo u vama mladenački žar i želju za natjecanjem, no važnije od pobjede je prijateljstvo i zajedništvo koje ćete i ovdje doživjeti. Natječete se u kulturi i sportu, i jedno i drugo je važno, kultura kako bi na pravi način predstavljali vrijednosti prostora iz kojeg dolazite, sport kako bi održali zdravlje tijela i snagu za nove izazove. Gledajući vas moram reći i ovo – ne postoji ljepše zemlje od naše domovine, a za njenu ljepotu i slobodu živote su dali i mnogi mladi poput vas. Zato neka ovaj dan bude posvećen vama jer vi ste budućnost ove zemlje, ali neka bude posvećen i njima, jer oni su dali živote kako bi se mi razvijali u slobodi. Uskoro završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje i nadam se kako ćete mnogi nastaviti dalje, ali pozivam vas, ostanite u svojoj zemlji, nastavite se razvijati i svoja znanja i mladenački zanos neka bude jamstvo novog razvija naše predivne Slavonije i domovine,” naglasio je župan. Likovna izložba postavljena je u prostoru Đačkog doma, sportska natjecanja odvijat će se na sportskim terenima uz Đački dom i na Rekreacijskom centru, a umjetnički program u Gradskom kazalištu Požega.

TEKST: S. Pok      FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn