DOM ZDRAVLJA U ČAGLINU – U tijeku radovi na unutarnjem uređenju

Datum objave: 09. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – U novoj zgradi Doma zdravlja u Čaglinu pri završetku su radovi na unutarnjem uređenju. Investicija je to vrijedna po projektu 3, 5 milijuna kuna kojom se želi podići razina pružanja zdravstvene zaštite na tom području.

Pri završetku su radovi na unutarnjem uređenju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu. Trenutno se uređuju podovi prema propisanim standardima za zdravstvene ustanove i time će se zaokružiti cjelina unutarnjeg uređenja. Pokrenut je paralelno i postupak javne nabave za namještaj , opremu i potrebne instrumente. Uz vanjsko uređenje jedna od zahtjevnijih investicija je i izgradnja parkirališnih mjesta, sve prema projektnoj dokumentaciji, a u sklopu tih radova pristupit će se rušenju stare zgrade Doma zdravlja – postojeće zdravstvene stanice u Čaglinu. U novoj zgradi u Čaglinu bit će prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite, ordinacija Dentalne medicine, dvije Opće obiteljske te posebna prostorija za Patronažnu službu, a nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

Podsjetimo, inicijativa za izgradnju nove zdravstvene stanice u Čaglinu je pokrenulo je općinsko čelništvo zbog derutnih prostora sadašnje ambulante starih preko 60 godina. Prema riječima načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača iz njihovog proračuna je za prvu fazu radova osigurano gotovo milijun kuna. Projekt je podržalo i Ministarstva regionalnog razvoja s 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala Požeško-slavonska županija.

“Stari prostori i ambulante nisu prihvatljivi i primjereni za pružanje zdravstvenih usluga u 21. stoljeću. Upravo zbog toga, pružanja višeg standarda zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu krenuli smo sa zahtjevnim projektom na našem području. Nadam se kako će nova zgrada do jeseni biti u funkciji,” rekao je načelnik Bardač.

TEKST: S. P.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn