DOM ZDRAVLJA PSŽ – Novouređena stomatološka ambulanta u Velikoj početak je dobre investicijske priče

Datum objave: 13. 1. 2017. | Kategorija: Društvo

n

VELIKA – Dom zdravlja Požeško-slavonske županije u ovoj godini planira izdvojiti znatna sredstva u još viši standard zdravstvene zaštite stanovnika na području županije. Prvi u nizu planiranih projekata je opremanje suvremenim aparatima te uređenje dijela stolarije i radovi na energetskoj učinkovitosti na stomatološkoj ambulanti Doma zdravlja Velika koju je danas zajedno s načelnikom općine Vladom Bobanom posjetio ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić.

“Nastavno na dosadašnji program aktivnosti Doma zdravlja Požeško-slavonske županije u dom zdravlja Velika uložili smo 181 tisuću kuna vlastitih sredstava upravo u smislu podizanja kvalitete usluga. Imali smo veliki problem na istočnoj strani objekta Doma zdravlja u Velikoj zbog vremenskih okolnosti i u drugoj fazi uložit ćemo preko 500 tisuća kuna gdje ćemo obnoviti svu stolariju i sve ambulante privesti onoj svrsi i na način kako to naši građani zaslužuju. Nastavljamo raditi na usklađivanju i poboljšanju kvalitete rada i u ambulantama naših koncesionara, kako bi svi pacijenti, bez obzira pripadaju li domu zdravlja ili koncesionarima imali što kvalitetnije uvjete i usluge,” naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić.

nn

U stomatološku ambulantu upisano je oko 1500 pacijenata, upisi još traju, a novi izgled ambulante privlačan je potencijalnim korisnicima usluga, kaže dr.med. dent.  Marijana Zenko Pirc .”Ovo je velika razlika prije i poslije adaptacije. Doista je prekrasno i ugodno ne samo meni već i pacijentima. Toplo je, uredno tu je i nova stolica koja je stigla s uređenjem, novi namještaj. Posebno nas raduje što je djeci i mladima sada ugodnije i jer ambulanta sada primjereno izgleda, sukladno svim standardima,” ističe doktorica Zenko Pirc.

nnn

Bolji uvjeti rada zdravstvenim djelatnicima, ugodniji prostori i suvremeni aparati, značajni su pomak u životu lokalne zajednice, naglasio je i načelnik općine Vlado Boban pozdravljajući napore Doma zdravlja. “Zahvaljujem se Domu zdravlja Požeško-slavonske županije što smo uspjeli zadržati ovaj broj pacijenata, naravno da je to potaknuo uređenje i modernizacijom ove ordinacije, a naravno da nam je interes da u našoj sredini imamo što više upravo ovakvih projekta. To je jedan viši standard i možda će to nekog zadržati da ne ode iz ovog mjesta, no u svakom slučaju, mi moramo ustrajati i raditi za budućnost ovog naselja koje to zaslužuje, ” naglasio je načelnik Boban.

nnnn

Za ovu godinu Dom zdravlja Požeško-slavonske županije planira nastavak ulaganja na cijelom području županije i to uz pomoć europskih sredstava. “U infrastrukturu ćemo uložiti 2,6 milijuna kuna te 2,4 milijuna kuna u opremu, i to zajedno s koncesionarima. To je jedna lijepa priča u kojoj 85 posto sredstava dolazi iz EU fondova a 15 posto ćemo pomoću naše Požeško-slavonske županije riješiti iz drugih izvora. Naši će građani tako, za pet milijuna kuna što je doista iznimno ulaganje i za naš dom zdravlja i našu županiju, dobiti i iznimno kvalitetnu i prstupačnu zdravstvenu skrb. Potrebna dokumentacija je pripremljena i u što kraćem roku to će biti napravljeno,” rekao je Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn