DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: U COVID-19 ambulantama pregledano više od 900 osoba

Datum objave: 04. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U izdvojenim COVID-19 ambulantama Doma zdravlja Požeško-slavonske županije do 1. lipnja pregledano je 917 pacijenata, a testirano 903 osobe.

U skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom te provođenjem postepenih mjera normalizacije rada zdravstvenog sustava ukinut je rad COVID-19 ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije koje su djelovale na dvije lokacije u Požegi i Pakracu. Ambulante su bile namijenjene pregledu pacijenata za koje je postojala sumnja da su zaraženi koronavirusom.

COVID-19 ambulante osnovane su i djelovale za Opću obiteljsku medicinu od 18.ožujka, a prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Marijana Višatickog višestruko su opravdale svoje postojanje. “U radu COVID-19 ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije ukupno je sudjelovao 71 djelatnik Dom zdravlja Požeško slavonske županije. Primljeno je 1.368 telefonskih poziva od 18.ožujka do 31.svibnja 2020. godine, a od pacijenata za koje se sumnjalo na zarazu uzeta su 903 uzorka za testiranje. Pregledano je 917 pacijenata koji su se javili zbog određenih tegoba i kojima je pružena adekvatna zdravstvena zaštita. Koordinator COVID 19 ambulanti, kako one u Požegi tako i Pakracu bio je dr. Ivan Beluškov, spec. medicine rada kojemu se zahvaljujem na profesionalnom i odgovornom radu,” kaže ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

Svoj doprinos za vrijeme epidemije koronavirusa dalo je i medicinsko osoblje Sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Požeško-slavonske županije koji su prevozeći uzorke i osobe sumnjive na COVID-19 natestiranje u Zagreb prešli više od 20 tisuća kilometara. “Posebno nas raduje što tijekom rada sa osobama za koje se sumnjalo da su zaraženi COVID19 i od kojih su uzimani uzorci niti jedan zdravstveni djelatnik Doma zdravlja Požeško-slavonske županije nije bio zaražen COVID – 19 virusom,” zaključio je Marijan Višaticki ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja dodajući kako su u Domu zdravlja i dalje spremni odgovoriti svim budućim izazovima.

TEKST: S. P./ D. K.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn