DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Tri nova vozila za još bržu i kvalitetniju zdravstvenu skrb

Datum objave: 07. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Služba sanitetskog prijevoza i Služba palijativne skrbi dobile su tri nova vozila kojima će korisnicima usluga Doma zdravlja Požeško-slavonske županije moći pružiti bržu i kvalitetniju zdravstvenu skrb. Vozila su ukupne vrijednosti oko 800 tisuća kuna, pri čemu je Požeško-slavonska županija osigurala više od 640 tisuća kuna. Primopredaju su obavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

Jedno je vozilo predano na upotrebu Službi palijativne medicine u Pakracuo koje je uz projekt “Ostani samnom” sufinancirano sredstvima HEP-a i Doma zdravlja. Timovima Službe sanitetskog prijevoza predana su pak dva nova vozila ukupne vrijednosti gotovo 740 tisuća kuna, pri čemu je veliku financijsku podršku pružila Županija kroz decentralizirana sredstva, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

“Nova vozila, po svim su standardima koji su propisani za sanitetski prijevoz i opremljena su potrebnom opremom za medicinske transporte. To je Služba koja radi 24 sata sedam dana u tjednu i nadam se kako će uz ove nove alate i uz prisutan entuzijazam i savjesni svaki naš pacijent osjetiti kako je u dobrim i sigurnim rukama,” rekao je ravnatelj Višaticki.

“U zadnje dvije godine kupili smo deset novih vozila i sva ona vozila koja su imala par stotina tisuća kilometara stavljena su izvan funkcije. Odlučili smo da zdravstvenu skrb dižemo na najvišu razinu i ovo je potvrda tome. Ponosan sam na naš Dom zdravlja, na sve djelatnike, na medicinsko osoblje i vozače. Ponosan sam što smo u razini Hrvatske ali i u europskim razmjerima, s medicinskom opremom i vozilima pri samom vrhu, a na taj način nastavit ćemo i dalje, ” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Župan je ovom prilikom najavio i nove vrijedne projekte vezane uz zdravstvenu skrb na području županije. Jedan od njih je i izgradnja nove zgrade za Hitnu medicinu koja je sada smještena u zgradi Doma zdravlja. “Prije tri dana potpisali smo sporazum s Vladom RH, a i kroz europska sredstva izdali smo i građevinsku dozvolu za izgradnju novog objekta vrijednosti oko 13 milijuna kuna, koji će biti smješten u blizini Opće županijske bolnice Požega. Vjerujem kako ćemo uskoro krenuti i s radovima, a tako ćemo dobiti brojne dobrobiti, ponajprije za zdravstvenu skrb naših stanovnika,” rekao je župan. Podsjetio je kako je Dom zdravlja ušao u drugi krug natječaja za najbolji EU projekt koji provodi Zajednica županija, kao jedan od najboljih EU projekata na razini Hrvatske.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn