DOM ZDRAVLJA PSŽ – Sedam novih vozila vrijednih 1,7 milijuna kuna za bržu i kvalitetniju zdravstvenu skrb

Datum objave: 04. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na prostoru novouređenog parkirališta za potrebe Voznog parka Doma zdravlja Požeško-slavonske županije vrijednog 200 tisuća kuna, a koje je ovom prigodom i službeno stavljeno u uporabu, danas je obavljena i primopredaja sedam novih vozila timovima i službama Doma zdravlja. Novi vozni park vrijedan je 1,7 milijuna kuna.

Četiri nova sanitetska vozila predana su na korištenje timovima Službe sanitetskog prijevoza, a tri vozila predana su za potrebe Službe njege u kući bolesnika, Patronažne zdravstvene zaštite i Palijativne skrbi. Ključeve novih vozila timovima je uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uz ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijana Višatickog, predsjednika Upravnog vijeća ustanove Dragu Gašpara te brojne uzvanike.

Ovo je važan dan vrijedna ponosa za djelatnike i korisnike usluga Doma zdravlja koji je temeljni nositelj primarne zdravstvene zaštite u županiji, naglasio je ravnatelj Marijan Višaticki. “Imali smo probleme sa sanitetskim prijevozom, posebno s hitnim medicinskim transportima. Prvi puta od kada je Doma zdravlja jednokratno smo uspjeli osigurati sredstva i realizirati prvu fazu investicijskog ciklusa od 1,7 milijuna kuna gdje smo nabavili četiri nova vozila sanitetskog prijevoza za potrebe hitnih medicinskih transporta i redovitih medicinskih transporta te tri mala vozila za sestrinske djelatnosti – palijativu skrb, patronažu i kućnu njegu,” rekao je ravnatelj.

“S novim vozilima izbacit ćemo iz upotrebe primjerice vozilo koji ima 880 tisuća kilometara i staro je 24 godine! Pri tom otvaramo i novi parking s 41 mjestom vrijednosti oko 200 tisuća kuna,” naglasio je ravnatelj zahvaljujući svima, a posebno Požeško-slavonskoj županiji koja je i financijski podržala ovaj projekt. Zadovoljstvo vrijednom investicijom izrazio je i predsjednik Upravnog vijeća Drago Gašpar koji je podsjetio na zadnjih deset intenzivnih godina Doma zdravlja.

“U tom razdoblju razriješili smo dva ravnatelja, dva nova smo imenovali, a od jedne polubankrotirane ustanove napravili smo financijski stabilnu ustanovu koja zadovoljava sve zahtjeve primarne zdravstvene zaštite. Naše stanovništvo na raspolaganju ima jednu kvalitetnu organizaciju s vrsnim liječničkim kadrom pri čemu danas imamo i nekolicinu upućenu na znanstvene studije tako da ćemo kroz koju godinu u Domu zdravlja imati i doktore znanosti. Posebno bih istaknuo mandat Darka Puljašića koji je najduže trajao u tih deset godina i koji je osovio na zdrave noge ovu ustanovu tako da danas i možemo sa svojim vlastitim sredstvima kupovati nova vozila. Imamo uskoro u planu kupiti i nove stomatološke stolice, sve zgrade su energetski učinkovite, Dom zdravlja u Velikoj je u potpunosti rekonstruiran, a u Čaglinu se od temelja gradi nova zgrada. Sve su to razlozi za zadovoljstvo, a uz to imamo župana koji zna što za županiju znači dobro ustrojena primarna zaštita. I ovom prilikom potvrđujemo da Dom zdravlja ispunjava svoju zakonom propisanu ulogu, ponajprije na zadovoljstvo naših korisnika,” rekao je Gašpar.

Pohvale je izrazio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je timovima uručio ključeve novih vozila. “Županija je u investiciji od 1,7 milijuna kuna sudjelovala s 1,1 milijun kuna, a sve s ciljem kvalitetne brige za zdravlje našeg stanovništva. Ponosan sam što će ovakva vozila biti na cesti jer naši timovi bit će brži i učinkovitiji, uz to i sigurniji u prometu,” rekao je župan Alojz Tomašević dodajući da se nastavljaju i drugi projekti na terenu, posebice u dijelu obnove bolničkih zgrada, a sve u cilju što kvalitetnije zdravstvene skrbi.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn