DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Pet novih vozila za još kvalitetniju i bržu uslugu patronažnih timova

Datum objave: 14. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županica Antonija Jozić  s ravnateljem Doma zdravlja Marijanom Višatickim te ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Fabijanom Barišićem obavila je danas primopredaju pet novih vozila za potrebe patronažne zdravstvene zaštite, ukupne vrijednosti 487 tisuća kuna.

Vozni park Doma zdravlja Požeško-slavonske županije koji, uz stručnost medicinskih osoblja, doslovno mnogima znači život, bogatiji je za pet novih, suvremeno opremljenih vozila koja su predana patronažnim timovima. Kvaliteta usluge podignuta je tako na respektabilnu razinu kakvu imaju tek rijetki u Hrvatskoj, i to zahvaljujući ponajprije izvrsnoj suradnji s Požeško-slavonskom županijom, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki.

“Županica Jozić i ovom je gestom pokazala da briga Županije, našeg osnivača, za primarnu zdravstvenu zaštitu i za rad i sredstva Doma zdravlja nikada ne prestaje. Vozila su kupljena decentraliziranim sredstvima i upravo u tom financijskom dijelu Županija nam je velika pomoć, a vozila predajmo u službu patronaže, to je briga za one najmlađe novorođene i one starije, bolesne i nemoćne”.

“Kontinuirana briga iskazana je kroz sadašnje stanje našeg Doma zdravlja. Kroz svojih 11 djelatnosti, od Pakračke Poljane gdje nam je najzapadnija ambulanta do ambulante u Čaglinu upravljamo sa 16 zgrada, 65 vozila i blizu 200-tinjak djelatnika. Pružamo zdravstvenu zaštitu po Štamparevom modelu da svako mjesto mora imati adekvatnu primarnu zdravstvenu uslugu. U šest mjeseci ove godine promijenili smo PVC stolariju, imali smo nesreću da nam je stradao krov u ambulanti u Jakšiću od vremenske nepogode i to smo sanirali uz pomoć Županije, ovih dana završena je izmjena vanjske stolarije u ambulanti u Brestovcu, sada se rade završni radovi.U tom razdoblju Županija je izdvojila gotovo 800 tisuća kuna za infrastrukturne radove, a razmišljamo o novim projektima, ušli smo u sustav TeleCordis i doista pokušavamo primarnu zdravstvenu zaštitu staviti na ono mjesto gdje treba biti – to je prvi kontakt liječnika i pacijenta i mi moramo biti učinkovit servis.

“Drago mi je da vozila predajemo našim patronažnim sestrama koje rade na terenu lijepi posao, svoj poziv, obilazeći novorođene ali i brinući o starijim sugrađanima. Jedna od osnovnih uloga Županije upravo je zdravstvo, veliku pažnju posvećujemo zdravstvu, primarnoj zdravstvenoj zaštiti ali i našim bolnicama, Specijalnoj bolnici u Lipiku gdje su isto veliki infrastrukturni radovi, a nedaleko od ovog mjesta izvode se i radovi za izgradnju Zavoda za hitnu medicinu u Požegi.” naglasila je županica Antonija Jozić.

Unatoč tim malim sredstvima kojima raspolažemo kroz decentralizirana sredstva i malim sredstvima koja kroz proračun možemo izdvojiti za zdravstvo, uistinu mogu reći da sam ponosna na naše zdravstvene ustanove, počevši od Doma zdravlja do naših bolnica, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo. Vrijeme je teško, korona je ostavila ožiljke na zdravstvenom sustavu u financijskom smislu, a ispred nas je vrijeme u kojem će se zasigurno određena sredstva dodatna morati izdvajati za cijenu energenata koje su otišle u nebo. No, mislim da svi ravnatelji sa Županijom koja je osnivač, možemo učini uspješno iskorak u smjeru da naši građani, korisnici usluga neće osjetiti bilo koje poremećaje koji se događaju ili su ispred nas,” rekla je županica Jozić.

TEKST: Sanja Pok                FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn