DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Osigurana sredstva za tri liječničke specijalizacije

Datum objave: 18. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – „Osigurali smo bespovratna financijska sredstva od oko 280.000,00 eura iz fondova EU, kojima ćemo u našu Ustanovu dobiti dva mlada liječnika- specijalista iz obiteljske medicine te jednog specijalista medicine rada i sporta.” rekao je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

Ministarstvo zdravstva održalo je svečano uručenje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uspješnim prijaviteljima u okviru ograničenog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Centralno financiranje specijalizacija. Ugovore je uručio ministar zdravstva Vili Beroš.

Dom zdravlja Požeško-slavonske županije prijavio je dva projekta; „Specijalističko usavršavanje doktora medicine rada i sporta DZ PSŽ – (NPOO.C5.1.R3-I1.01.0021)“  ukupne vrijednosti 106.886,80 eura, kojim će se financirati specijalizacija specijalizanta medicine rada i sporta za potrebe Doma zdravlja i projekt „Dom zdravlja PSŽ – specijalizacije obiteljske medicine za novo vrijeme (2019.)“ ukupne vrijednosti 172.221,58 eura. Ovim ugovorom financirat će se dvije specijalizacije obiteljske medicine za potrebe primarne zdravstvene zaštite Požeško-slavonske županije.

„Osigurali smo bespovratna financijska sredstva od oko 280.000,00 eura iz fondova EU, kojima ćemo u našu Ustanovu dobiti dva mlada liječnika- specijalista iz obiteljske medicine te jednog specijalista medicine rada i sporta. Posebno moram istaknuti da su ovo u cijelosti bespovratna sredstva i da je stopa financiranja 100 % tako da će Ustanova na kraju dobiti gotove specijaliste financirane sredstvima Europske unije.“ rekao je ravnatelj Višaticki te se zahvalio Ministarstvu zdravstva.

„U izradi smo novih  EU projekata koje ćemo do kraja godine aplicirati i vjerujem da ćemo do kraja godine još tri mlada liječnika poslati na specijalizaciju za potrebe Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.“najavio je ravnatelj Višaticki.

TEKST: S. P./ PSŽ                       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn