DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Nova vozila za službu patronaže, kućne njege i palijative

Datum objave: 07. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Služba patronaže, kućne njege i palijative Doma zdravlja Požeško-slavonske županije dobila je tri nova vozila. Primopredaju su obavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, ravnatelj doma zdravlja Marijan Višaticki i predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Drago Gašpar.

Vozila su raspoređena za pakračku palijativnu skrb, za potrebe kućne njege na području Pleternice te za patronažnu zdravstvenu zaštitu na području općine Čaglin i grada Pleternice.

“Vozila vrijedna oko 210 tisuća kuna financirana su sredstvima Požeško-slavonske županije pri čemu je vozilo za palijativni tim u Pakracu sufinancirao HEP kroz donacije za 2018. „Svjetlo na zajedničkom putu,“ kojim je prihvaćen projekt “Palijativni tim – Pakrac” Doma zdravlja Požeško slavonske županije,” rekao je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

Nova vozila, naglasio je predsjednik Upravnog vijeća Drago Gašpar, znatno će podići kvalitetu sestrinskih usluga ali ujedno su i potvrda dobrog rada svih čimbenika. “Upravno vijeće je, nogometnim rječnikom rečeno, “vezni igrač” između Županije kao osnivača i ravnatelja. Naša velika zadaća bila je prethodno izabrati novog ravnatelja, a kao i bivši i sadašnji nastavlja činiti sve na poboljšanju na razini primarne zdravstvene usluge kako bi svim našim građanima ta usluga bila što dostupnija i kvalitetnija. I dalje ćemo, u suradnji sa županom donositi odluke u skladu sa Zakonom, ali i u skladu s potrebama našeg stanovništva,” rekao je Gašpar.

Ključeve novih vozila predao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.”Ponosan sam što funkcioniramo na ovaj način, sukladno prijedlogu ravnatelja, Zavoda za javno zdravstvo i Upravnog vijeća. Timski djelujemo u onom što je važno za naše stanovnike. Drago mi je da će ova vozila biti upotrebljena na pravi način, a ujedno što smo s ceste sklonili stara i dotrajala vozila te tako poboljšali i brzinu djelovanja i sigurnost djelatnika. Županija će i dalje skrbiti za naše zdravstvene institucije i slijede nove aktivnosti,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn