PROMO:DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Nastavlja se s ulaganjima i uređenjem Doma zdravlja u Velikoj

Datum objave: 06. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

VELIKA – Požeško-slavonski Dom zdravlja nastavlja s ulaganjima i radovima na zgradi Doma zdravlja u Velikoj. U tijeku su intenzivni radovi na sanaciji krovišta, neškodljivom uklanjanju azbestno-cementnog pokrova, nakon čega će se pristupiti izolatersko građevinskim, fasaderskim i limarskim radovima na objektu. U projektu su i stolarski radovi, ugradnja velikih ulaznih vrata u ambulante.

Ukupna vrijednost radova je gotovo 570 tisuća kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira radove s 450 tisuća kuna bespovratnih sredstava, ostatak Požeško-slavonska županija kao osnivač ustanove – Doma zdravlja. Izvođač radova je Konstrukt, d.o.o. iz Požege – Novog Sela, koji je uveden u posao 1.srpnja 2019., a planirani završetak radova je 15.rujna 2019. godine.

Dom zdravlja Požeško-slavonske županije, projekt za radove koji su u tijeku prijavio je u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja „Panora“. Sufinanciranje je ostvareno kroz Program potpore brdsko planinskim područjima. “Provođenjem ovog projekta završili bi kompletnu obnovu ambulante Velika koja je u sastavu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.  U ambulatama u Velikoj je pet ordinacija primarne zdravstvene zaštite, dvije ordinacije dentalne medicine i tri ordinacije opće/obiteljske medicine te služba patronažne zdravstvene zaštite,” naglasio je Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja podsjećajući i na zahvate koji su već obavljeni u protekloj godini.

“U protekloj godini uloženo je u Ambulantu Velika, građevinske radove interijer i medicinsku opremu gotovo 750 tisuća kuna, dio kroz projekt Dom zdravlja centar zdravlja, a dio vlastitih sredstava Doma zdravlja,” dodaje ravnatelj Višaticki . Provođenjem tog projekta završava II Faza ulaganja u Ambulantu Doma zdravlja Požeško slavonske županije u Velikoj kojom će se zaokružiti svi građevinski radovi na tom objektu.

“Općina Velika će završetkom ovoga projekta dobiti vrhunski objekt po svim europskim standardima za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Objekt će završetkom projekta imati „B“ energetski razred i biti u potpunosti energetski obnovljen,”nastavlja ravnatelj Višaticki napominjući kako od 1983. godine kada je objekt napravljen gotovo da nisu izvođeni znatniji zahvati i ulaganja te da će zgrada Doma zdravlja u Velikoj s novom PVC stolarijom i novom fasadom dobiti sasvim nove vizure.

“Napori koje općenito ulažemo u obnovu objekata u vlasništvu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije su prije svega radi naših korisnika – pacijenata koji su bolesni, nemoćni i koji trebaju medicinsku pomoć i unaprjeđenja primarne zdravstvene zaštite na području naše Županije. Korisnici ovih pet ordinacija će sigurno biti zadovoljni novim izgledom i funkcionalnošću ambulante u Velikoj,”zaključio je Marijan Višaticki ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P./ D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn