DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – COVID ambulanta pod šatorom

Datum objave: 06. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U dvorištu požeškog Doma zdravlja postavljen je šator u kojem će se obavljati nulta trijaža, pacijentima mjeriti temperatura, te uzimati uzorci od pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom.

Požeško-slavonska županija bilježi još uvijek isti broj osoba zaraženih koronavirusom. Jedna je osoba hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici dok su dvije na oporavku u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 252 osobe. Uzimanje uzoraka od potencijalnih osoba kod kojih se pojavljuju simptomi bolesti do sada je obavljano u Općoj županijskoj bolnici Požega, a sada će se to obavljati i u COVID ambulanti u Požegi koja djeluje pri Domu zdravlja Požeško-slavonske županije.

COVID ambulanta pri Domu zdravlja ustrojena je prema uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Nacionalnog stožera civilne zaštite, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i preporuke Stožera Civilne zaštite Požeško-slavonske županije. Cilj djelovanja ambulante za COVlD19 je kontrolirati ili eliminirati ulazak pacijenata sa respiratornim simptomima unutar zgrade Doma zdravlja na način da pacijenti pričekaju svoj red vani, na otvorenom, a ne unutar objekta te smanjiti broj dolazaka kroničnih pacijenata bez akutnih zdravstvenih tegoba i to aktivnijim nadzorom pacijenata putem telefona.

Zbog što kvalitetnijeg pružanja zdravstvene zaštite, u dvorištu požeškog Doma zdravlja postavljen je šator u kojem će se obavljati nulta trijaža, pacijentima mjeriti temperatura te uzimati uzorci odnosno obavljati svi medicinski poslovi po nalogu epidemiologa i infektologa. Dr. Ante Vitalija, voditelj službe Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije potvrdio je kako će se uspostavom ambulante za COVID 19 pri Domu zdravlja proširiti krug testiranih osoba, te rasteretiti tesitranja Opću županijsku bolnicu.

TEKST: S. P./D.K.         FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn