DOM ZDRAVLJA POŽEGA – Oslikana vozila kao dobra informacija, ali i podsjetnik na brigu o zdravlju

Datum objave: 15. 9. 2016. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA –  Dom zdravlja Požeško-slavonske županije jedini u Hrvatskoj, uz sve zdravstvene usluge koje pruža, ima i kućnu njegu., Vozila su na terenu gotovo 24 sata, a upravo ta dostupnost, bila je nadahnuće za jednu ideju – promotivnu i preventivnu u isti mah.

Mali dio voznog parka Doma zdravlja Požeško-slavonske županije odnedavno je oslikan kako bi javnosti pružio informaciju o važnim telefonima  kućne njege i palijativne skrbi, ali i ujedno ispunio preventivnu ulogu, pojasnio je ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić. “Dom zdravlja Požeško-slavonske županije jedini je u Hrvatskoj koji uz sve ostale djelatnosti ima i kućnu njegu. Upravo ta specifičnost pomaže kako bi se na području Požeško-slavonske županije starali i o onim pacijentima kojima se u ostatku Hrvatske bave privatne tvrtke. Mi zapravo brinemo o našim sugrađanima na kvalitetniji način nego što to radi bilo koji privatnik i možemo kombinirati s našom patronažom, obiteljskim liječnicima, na način da oni kojima je to potrebno uvijek imaju kvalitetnu, pravovremenu i potpunu medicinsku skrb. Jer kod nas je sve povezano,  ista ustanova je i s ostalim djelatnostima od stomatologije, ginekologije i drugih – brzo kvalitetno i na jednom mjestu,” kaže nam Puljašić dodajući kako su tu specifičnost iskoristili i u promotivno-promidžbene svrhe.

2

“Znamo da ljudi reagiraju na vozila naše ustanove, instinktivno pomisle na svoje i zdravlje svojih najbližih. Oslikali smo stoga vozila jer imali smo ideju da zapravo naša vozila, uz njihovu osnovnu namjenu, budu i svojevrstan podsjetnik svim našim sugrađanima da brinu o svom zdravlju, da svaki put kada vide naše vozilo na terenu promisle jesu li uzeli lijek taj dan, trebaju li otići na preventivni pregled kod stomatologa, ginekologa, pedijatra, oftamologa jer preventiva je nešto najjeftinije i najbolje za sve nas – na taj način brinemo o svom zdravlju sami i ne mora netko drugi,” kaže Puljašić. Za sada su  oslikana četiri vozila no vrlo uskoro istu poruku i informaciju nosit će i ostalih 20-tak vozila. Jer, podsjetnika na brigu o zdravlju nikada nije dovoljno. Kada vidimo vozilo hitne pomoći i čujemo sirenu nerijetko je šteta već učinjena, stoga radije neka to budu prijazne fotografije na vozilima kućne njege.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn