DOM ZDRAVLJA KUTJEVO – Počeli radovi adaptacije ambulante u Kutjevu

Datum objave: 06. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – U tijeku je izvođenje prve faze radova u zgradi Doma zdravlja u Kutjevu, projekt „Građevinski radovi adaptacije na ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije – Kutjevo“. Sam projekt će se izvoditi u dvije faze i to u prvoj fazi  jednostavni građevinski zahvati interijera Ambulante Kutjevo dok bi u drugoj fazi projekta izveli građevinske i obrtničke radove na vanjskoj ovojnici ( ETICS ovojnica) čime bi dobili energetski učinkovitu zgradu.

Godine 1989. otvorena je nova zgrada tadašnjeg Medicinskog centra Požega – Zdravstvena stanica Kutjevo koja je izgrađena iz samodoprinosa građana s područja Mjesnog ureda Kutjevo. Izuzev radova na promjeni krovišta na zgradi gotovo nikakvi radovi nisu obavljani punih 30 godina. Na inicijativu Grada Kutjeva, gradonačelnika Josipa Budimira i požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, uz podršku ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijana Višatickog krenulo se s nužnim radovima na uređenju sadašnje zgrade.

U tijeku tako je izvođenje prve faze radova u zgradi Doma zdravlja u Kutjevu, projekt „Građevinski radovi adaptacije na ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije – Kutjevo“. Sam projekt će se izvoditi u dvije faze i to u prvoj fazi  jednostavni građevinski zahvati interijera Ambulante Kutjevo dok bi u drugoj fazi projekta izveli građevinske i obrtničke radove na vanjskoj ovojnici ( ETICS ovojnica) čime bi dobili energetski učinkovitu zgradu.
U projektu je predviđena rekonstrukcija zgrade te je naručena izrada „Troškovnika građevinskih i obrtničkih radova za energetsku obnovu ambulante, ugradnju PVC stolarije i izrade ETICS pročelja“ te izradu glavnoga projekta za Ambulantu u Kutjevu. Zatražena je i studija izvodljivosti ugradnje vertikalne platforme kako bi se olakšao pristup pacjentima na drugi kat ambulante.

Prva faza radova vrijedna je nešto više od 400 tisuća kuna i obuhvaća adaptaciju ordinacija primarne zdravstvene zaštite – podopolagački radovi, ugradnja vertikalne podizne platforme, nabavka nove dentalne jedinice za ambulantu, LED panela za ambulantu, namještaja za ordinacije te izrada glavnog projekta energetske obnove zgrade. U zgradi kutjevačkog Doma zdravlja su tri ordinacije obiteljske medicine i dvije dentalne medicine. Težnja je da u Kutjevu bude, kao što je to nekad bilo, i laboratorij te ekipa hitne medicinske pomoći kao stalno dežurstvo TIM-a 2. Razmišljanja su i radit će se u tom pravcu da prema utvrđenom rasporedu u ambulante dolaze i liječnici specijalisti, internisti, kirurzi, ginekolozi, otorinci kako bi izvršili preglede pacijenata i kako oni ne bi trebali putovati u neku od najbližih bolnica. U drugoj fazi projekta izvršila bi se energetska obnova zgrade okvirne vrijednosti 750 tisuća kuna, a projekt je prijavljen za sufinanciranje Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske.

“Početkom mjeseca prosinca zaprimili smo pozitivnu suglasnost Ministarstva zdravstva Republike za sufinanciranje „Projekta građevinskih radova adaptacije na ispostavi Doma zdravlja Požeško slavonske županije, Kutjevo, rekonstrukcija zgrade“ u iznosu od 300.141,76 kuna,” naglasio je , ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki. ” Posebno zahvaljujem prof. dr. Željku Glavić, ravnatelju Opće županijske bolnice Požega i mr. sc. Branku Mihalj, dr. med. dent. što su svojim autoritetom i savjetima podržali projekt koji će donijeti kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu pacijentima grada Kutjevo. Zahvaljujem i Požeško slavonskoj županiji i Županu Alojzu Tomaševiću što će financijski poduprijeti ovaj projekt posebno u drugoj fazi financiranja,” zaključio je ravnatelj Višaticki.

TEKST: S. P. / D. K.         FOTO: S. P./ D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn