DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA – Stiže urnebesna komedija “Kraljevstvo moje – za početnike”

Datum objave: 27. 9. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Iako je epidemija koronavirusa promijenila način konzumiranja kulture i umjetnosti, za dobre sadržaje, uz pridržavanje preporučenih mjera, Novogradiščani neće biti zakinuti ni tijekom jeseni. Pobrinut će se za to PUO M.A.Relković koje poklonicima kazališta priprema novu poslasticu. U utorak, 6. listopada na novogradiške daske stiže “Kraljevstvo moje ( za početnike )”, hit predstava Ludens Teatra i Teatra Exit u režiji Ivana Gorana Viteza

Ukoliko ste se zaželjeli dobre zabave, pobrinite se da u utorak, 6.listopada, budete gosti dvorane Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković, jer, na novogradiške daske stiže “Kraljevstvo moje ( za početnike ), hit predstava Ludens Teatra i Teatra Exit u režiji Ivana Gorana Viteza. Osim toga, kulturi i umjetnosti, uz pridržavanje preporučenih mjera, ne može ništa ni koronavirus!

Nastala po tekstu Davida Javerbauma, praizvedena na Broadwayu 2015., urnebesna je to komedija koja daje odgovore na neka od najdubljih pitanja koja muče čovječanstvo od stvaranja, podsjećajući nas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, istovremeno nasmijavajući jednostavnom kombinacijom logike i religije.

Priča je to o Bogu koji se umorio od opće poznatih 10 zapovijedi i odlučio ih ponovno napisati kako bi bile kompatibilnije 21. stoljeću. Originalno postavljena kao niz monologa, predstava uz katke dijaloške prijelaze stilski podsjeća na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. Iako ne odgovara na pitanje kokoši i jajeta, niti prokazuje postoji li život poslije smrti, predstava kroz specifičan humor, iznimne glumačke kreacije Svena Šestaka, Enesa Vejzovića i Janka Rakoša, te sjajnu režiju Ivana Gorana Viteza, jamči 90 minuta vrhunske zabave. “Krljevstvo moje-za početnike” čeka vas u dvorani Doma kulture u utorak, 6.listopada od 20 sati, stoga se na vrijeme pobrinite za ulaznicu i nikako ne zaboravite masku.

TEKST: S. T.         FOTO: Ludens Teatar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn