DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA – Otvorena izložba “Vanishing Point” akademskog umjetnika Želimira Fišića

Datum objave: 26. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U Domu kulture Nova Gradiška 25. lipnja 2021. otvorena je samostalna izložba “Vanishing Point” akademskog umjetnika Želimira Fišića. Autor se predstavio s ukupno 11 radova iz recentnog ciklusa slika izvedenih u kombiniranoj tehnici na platnu.Izložba ostaje otvorena do 13. srpnja 2021.

Da suvremena likovna umjetnost ima svoje mjesto i poklonike i izvan velikih urbanih centara, još je jednom dokazalo Pučko otvoreno učilište M.A.Relković, realizirajući zajedno s Ministarstvom kulture i medija RH, uz potporu Grada Nova Gradiška, likovnu izložbu “Vanishing point”, autora Željka Fišića, akademskog slikara i grafičara sa slavonskom adresom, profesora stručnih predmeta u osječkoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna i asistenta na Odjelu društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Jedan rad je po prvi put predstavljen javnosti upravo na ovoj izložbi. Uz recentne radove iz ciklusa “Vanishing Point” posjetitelji su na izložbi mogli vidjeti i nekoliko radova iz ranijih ciklusa “Prolaznici” i “Rust never sleeps”. Na otvorenju je ravnateljica Doma kulture Nova Gradiška Danijela Juranović predstavila umjetnika i njegovo djelovanje, dok je povjesničarka umjetnosti i kustosica izložbe Sonja Švec Španjol upoznala javnost s predstavljenim ciklusom radova.

Riječ je o jedinstvenom ciklusu slika u kojima Fišić oblikuje masivne konstrukcije dehumaniziranih napuštenih prostora, djelima posebne atmosfere nastalim spajanjem različitih slikarskih i crtaćih tehnika, kontrastom boja, ali i dimenzija gorostasnih urbanih vizura i uprizorenog ljudskog bića, koje je, u usporedbi s opustošenim građevinama, posve disproporcijalno. Izložba Vanishing point ostaje otvorena do 13.srpnja.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: PerceiveArt

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn