DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA – Film ili kazalište: birajte iz bogatog izloga POU Relković Nova Gradiška

Datum objave: 11. 5. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Igrano dokumentarni film, komedija, akcija, horor, ili, pak još jedna u nizu kazališnih poslastica – ponuda je to koja vas narednih dana, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Relković Nova Gradiška, očekuje u dvorani Doma kulture. Okupite ekipu, ne zaboravite na epidemiološke mjere i vidimo se. Jer, uz dobre sadržaje, i novo normalno je ugodnije!

Dok s nestrpljenjem očekujemo povoljniju zdravstvenu situaciju i popuštanje epidemioloških mjera, priliku za podsjećanje na staro normalno zaljubljenicima u prave sadržaje i narednih će dana ponuditi Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška. Jer, kultura je, kako reče netko mudar, ono što ostaje nakon što sve drugo nestane. Potvrđuje to i ovotjedni sadržajno bogati izlog koji nudi nekoliko novih filmskih naslova i još jednu u nizu kazališnih poslastica. Zavirite i izaberite.

Planirate li kratak predah od radnog tjedna, ovu bi srijedu, 12.svibnja, mogli u kino, jer nema bolje zabave od one uz dobru komediju, a najnovija avantura velikih Roberta De Nira, Morgana Freemana i Tommy Lee Jonesa, jamči upravo to. Riječ je o filmu Hollywoodska prevara, zanimljivoj, podvojenoj priči, koja, uz komične elemente, nudi i plan za ubojstvo, a na rasporedu je od 19.30.

Vikend će, već tradicionalno, otvoriti čak dva filmska naslova-jedan u ranom poslijepodnevnom terminu od 16.30 i onaj večernji, od 19.30. Prvi je španjolski akcijski pod nazivom Sef, priča o pljački stoljeća planiranoj u vrijeme održavanja finalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu, a onaj drugi-horor, žanr kao stvoren za petak navečer. Novo je to poglavlje čuvene Slagalice strave, film Spirala straha u kojem glavne uloge tumače Chris Rock i Samuel L.Jackson, priča koja vas, ne stignete li u petak, u novogradiškom kinu čeka i u utorak, 18. svibnja.

Ako, pak, filmove više volite gledati u udobnosti vlastitog doma, posjet Domu kulture ostavite za ponedjeljak, 17. svibnja, kada na “daske koje život znače” stiže predstava Uvijek će nam ostati ljubav. Nježna je to i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav, istovremeno smiješna i tužna priča o braku koju nam donosi dvoje vrsnih glumaca- Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Nastala prema duhovitom, ciničnom i pronicljivom tekstu Miloša Radovića, predstava se, kaže kritika, sjajno poigrava muško-ženskim odnosima otvarajući prostor sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere – radosti, traume, nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje sa sobom nosi brak . Želite li otkriti kako izgledaju ljubav i brak iz vizure režisera Darija Harjačeka i Teatra Rugantino, na vrijeme se pobirnite za ulaznice koje vas čekaju na prodajnom mjestu na 1. katu Doma kulture radnim danima od 8 do 14 sati i na blagajni, sat vremena prije projekcije. Dobro došli u kazalište!

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn