DOKUMENTARAC O KOJEM BRUJI HRVATSKA U DOMU KULTURE – “Kumek” i njegov autor stižu u novogradiško kino

Datum objave: 29. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Film o kojem posljednjih dana bruji cijela Hrvatska dolazi u novogradiško kino. Zajedno s “Kumekom”, u dvoranu Doma kulture, na prvu projekciju i “čašicu razgovora” stiže i njegov autor, Dario Juričan. U srijedu i četvrtak, 2.i 3. prosinca u 19.30. Obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja, požurite po ulaznice!

U godini oskudnoj premijerama i novim “kulturno-umjetničkim proizvodima”, nakon četiri godine “intenzivnog praćenja”, pred publiku je stigao “Kumek”, film o kojem, posljednjih dana, bruji cijela Hrvatska. Dokumentarac je to o Milanu Bandiću, film redatelja i producenta Darija Juričana i scenarista Saše Paparella koji kako kažu autori – pokriva gotovo četrdeset godina djelovanja zagrebačkog gradonačelnika, prividno hiperaktivne i trumpolike pojave hrvatske političke scene, ali i kako reče jedan kritičar- dvosatna retrospektiva i retrogradna nabrajalica svega što ne valja, a načelno se veže uz Bandića.

Nakon projekcije u Zagrebu, “Kumek” dolazi u novogradiško kino, u srijedu i četvrtak, 2.i 3. prosinca, a zajedno s njim, prve večeri, u dvoranu Doma kulture, na “čašicu razgovora” stiže i njegov redatelj, predsjednički kandidat na izborima 2019/ 2020, Dario Juričan.

Uz film će biti predstavljena i knjiga istoimenog naziva koju potpisuju istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt. Želite li saznati više o fenomenu čovjeka koji je šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada, obzirom na epidemiološke mjere i dopušteni ograničen broj posjetitelja, požurite po ulaznice. I vidimo se u kinu!

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: S. P./ Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn