DODJELA UGOVORA – Više od 200 tisuća eura za javne potrebe u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu

Datum objave: 26. 1. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županica Antonija Jozić dodijelila je danas ugovore o su/financiranju programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu na području Požeško-slavonske županije u 2023. godini. Ugovori su vrijedni preko 200 tisuća eura.

Ugovore su primili predstavnici jedinica lokalne samouprave te predstavnici udruga u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu s područja Požeško-slavonske županije. Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za što su programi kandidirani prošle godine na Javni poziv koji je raspisala Požeško-slavonska županija. Nakon što je Skupština Požeško-slavonske županije usvojila Program javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu, ostvareni su preduvjeti za potpisivanje i dodjelu ugovora, naglasila je županica Antonija Jozić.

“Svi vi koji ste danas ovdje činite jedan važan segment Požeško-slavonske županije, segment razvoja kulture, razvoja sporta, razvoja tehničke kulture i na vašem angažmanu, prvenstveno tu mislim na volontere i ljude koji u udrugama vrijedno rade, svima vama jedno veliko neizmjerno hvala. Danas se potpisuju ugovori vrijedni preko 200 tisuća eura. U kulturi ćemo danas potpisati ugovore koji su vrijedni preko 65 tisuća eura, u tehničkoj kulturi su sredstva manja, ali nadam se da ćemo u godinama ispred nas učiniti iskorake, a velike iskorake što se tiče sporta učinili smo prije dvije godine kada su sredstva za razvoj sporta Požeško-slavonske županije više nego udvostručena u odnosu na razdoblje kako je bilo prije. Želim vam uspješno provođenje svih vaših aktivnosti koje ste planirali po projektu, nadam se da će i ova sredstva pridonijeti u ostvarenju svih vaših ciljeva.” rekla je županica.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje kulturi i sport Sunčica Bajić predstavila je detalje Javnog poziva i sufinancirane programe. Za kulturu se tako na javni poziv prijavilo 57 prijavitelja koji su kandidirali 71 program,a u proračunu je za program kulture osigurano 66.400 eura. U tehničkoj kulturi javilo se 9 prijavitelja koji su kandidirali 13 programa, a odobreno je ukupno 4 tisuće eura po sljedećim područjima – poticanje i promicanje tehničke kulture, programi odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, programi prekvalifikacije i kvalifikacije djelatnika i programi organizacije interaktivnog rada, organizacija izložba i sajmova. U sportu je javni poziv raspisala sportska zajednica i temeljem prijava sportskih saveza i klubova koji sudjeluju u višim razinama natjecanja odobreno je kroz uspostavljeni sustav financiranja više od 120 tisuća eura.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn