DODATNE POGODNOSTI – Dodatna ponuda HŽ putničkog prijevoza učenicima srednjih škola

Datum objave: 03. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U cilju popularizacije javnog prijevoza putnika HŽ Putnički prijevoz uveo je dodatne pogodnosti za učenike srednjih škola koji koriste sufinancirane karte.

Nakon potpisanog novog ugovora kojim se nastavlja uspješna suradnja Hrvatskih željeznica i Požeško-slavonske županije vezano uz besplatni prijevoz učenika i studenata koji se školuju u Zagrebu, HŽ Putnički prijevoz uveo je dodatne pogodnosti za sve učenike srednjih škola koji ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz i to:

besplatan prijevoz s pojedinačnim kartama na bilo kojoj relaciji na području RH tijekom školske godine 2019/2020 uz kupljenu sufinanciranu mjesečnu kartu.

75% posto popusta na mjesečne karte za srpanj i kolovoz 2020. na relaciji na kojoj su putovali tijekom školske godine 2019/2020 na temelju koje u ljetnim mjesecima ostvaruju pravo i na besplatna pojedinačna putovanja na bilo kojoj relaciji na području RH.

Sufinancirane mjesečne karte izdaju se na temelju Odluke Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola koje sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Pravo na kupnju mjesečnih karata za srpanj i kolovoz uz 75% popusta imaju učenici srednjih škola koji su tijekom školske godine koristili sufinancirane karte za putovanje valkom najmanje osam mjeseci.

Kako bi ostvarili pojedinačno besplatno putovanje, učenici na blagajni ili u vlaku moraju predočiti sufinanciranu kartu za tekući mjesec na temelju koje će im biti izdana pojedinačna karta za odabranu relaciju. Karte za besplatna pojedinačna putovanja mogu se preuzeti isključivo na blagajnama. Učenici srednjih škola mogu putovati u 2. razredu vlakova (uz naplatu rezervacijske karte u iznosu od 8 kn u vlakovima u kojima je rezervacija obavezna). Ponuda vrijedi do 31. kolovoza 2020. godine.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn