DOČEK NOVE GODINE U POŽEGI – Uz doček u Šetališnoj zoni i Dječju Novu godinu, predstavljeni i godišnji turistički rezultati

Datum objave: 30. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak održali su konferenciju za novinare na kojoj su najavili program za doček Nove Godine u Požegi. Bila je to prigoda i za prezentaciju rezultata požeške turističke 2019. godine.

Uz čestitku za blagdane, gradonačelnik Darko Puljašić pozvao je svoje Požežanke i Požežane da zajedno uđu u novu 2020 godinu uz program koji su Grad Požega i Turistička zajednica organizirali na nekoliko lokacija – Dječji doček Nove godine na Sportskom rekreativnom centru i doček za odrasle u Pješačkoj zoni.”Dođite, povedite svoje najbliže kako bi zajedno dočekali Novu godinu koja će sigurno biti, ako ne jednako dobra, onda sigurno bolja nego 2019. godina” rekao je gradonačelnik.

Dječja Nova godina na Sportskom rekreativnom centru pored klizališta od 16,00 do 18,00 sati donosi kazališni program, dječji kviz i točno u 18 sati veliki vatromet. Klizanje je do 20,00 sati. Tradicionalni doček Nove godine pripremljen je u Pješačkoj zoni od 23,00 sata gdje je uz gastronomsku ponudu i glazbeni program predviđena u ponoć novogodišnja čestitka te puštanje balona želja.

A na pragu nove godine pravo je vrijeme sumirati aktivnosti i rad u godini na izmaku. Za razvoj turizma ključni su smještajni kapaciteti, a u proteklom razdoblju upravo u tom segmentu postignuti su primjetni pomaci. Naime u 2018. i 2019. godini Grad Požega dodijelio je kroz projekt “Potpore u turizmu” ukupno 242 tisuće kuna – od toga 145 tisuća kuna u 2018. godini i 117 tisuća kuna u 2019. godini. Time je u Požegi otvoreno novih 102 ležaja što ukupno donosi 373 ležaja u 22 smještajna subjekta. “Ako to pogledamo kroz dolaske gostiju i noćenja s današnjim danom to izgleda ovako: 2018 godine bilo je 7243 dolaska, u 2019. na današnji dan imamo 9235, što je 22 posto više nego lani. Ako gledamo noćenja, u 2018. godini zabilježeno je 14.847 noćenja, a u 2019. godini 18.573 što je povećanje od 20 posto,” naglasila je direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

U protekloj godini određen aktivnosti obavljene su i u smislu promidžbe. Požega, običaji, kultura i baština požeškog kraja predstavljeni su tako u Minhenu, važan događaj za ovaj segment bili su i Dani hrvatskog turizma u kojima je i Požega aktivno sudjelovala, organizirana je utrka Cro Race, a tijekom godine održano je i 14 manifestacija koje je organizirala TZ Grada Požege. “Od manifestacija ističemo Aurea Fest gdje smo obilježili 50. obljetnicu od prvog požeškog festivala. Veliku potvrdu kvaliteti ovog festivala dobili smo ovih dana kao jedan od najboljih festivala u protekloj godini, a Hrvatska televizija odlučila je u svom novogodišnjem programu na prvom programu dati reprizu Retrospektive požeškog festivala “Pjevat će Slavonija” i to pola sata poslije ponoći pod nazivom “Veliki tamburaški hitovi The Best off Aurea Fest 2019″. ” najavila je Podoljak.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn