DOBAR POSAO ZA INDUSTRIJSKI PARK – Adventske kućice iz Nove Gradiške za Hrvatski Božić u Beču

Datum objave: 04. 11. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Iako su ove godine brojne planirane manifestacije prolongirane za epidemiološki bolja vremena, proslavi Božića, usprkos koroni, svi se raduju. Blagdanski mjesec na poseban će način biti obilježen u Hrvatskom domu Beč gdje su u tijeku pripreme za Hrvatski advent. Uz promociju autohtonog ića, pića i kulture, bit će to prilika i za gospodarsko povezivanje Hrvatske i Austrije, a dobar će posao napraviti i Industrijski park Nova Gradiška čiji tim drvnog odjela ovih dana završava izradu drvenih kućica i štandova za manifestaciju

Hrvatski advent u Beču manifestacija je koju će, usprkos pandemiji korona virusa, tijekom mjeseca prosinca, organizirati Hrvatski dom Beč, nedavno osnovana udruga koja okuplja Hrvate u Austriji s ciljem gospodarskog povezivanja dviju zemalja i održavanja čvrstih veza s onom matičnom. Zanimljiva manifestacija bit će prilika za promociju autohtone gastronomije, sve kvalitetnijih domaćih vina, nematerijalne kulturne baštine i turističkih potencijala, a dobar će posao napraviti i Industrijski park Nova Gradiška čiji tim drvnog odjela ovih dana završava posao na izradi drvenih kućica i štandova.

Sjajan posao dogovoren je krajem prošlog mjeseca na Danima Slavonije u Beču, entuzijazmom i na inicijativu Andreja Lucića, predsjednika Hrvatskog doma Beč, uspješnog austrijskog poduzetnika rodom Novogradiščanina. “Iako smo za potrebe manifestacije kućice mogli nabaviti i u Austriji, glavna intencija naše udruge je uključiti i povezati hrvatske tvrtke i gospodarstvenike s onima u Austriji. Ovo je sjajan primjer kako odličan i u potpunosti “domaći” proizvod-od njegove sirovine, ideje, dizajna, do realizacije- može biti kvalitetan i konkurentan u Austriji, što prepoznaje i veliki broj zainteresiranih izlagača. Ovo je, vjerujem, tek početak, jer svakako ćemo animirati austrijske kupce i nastojati da u budućnosti, što ćešće naručuju iz Hrvatske.”, upoznaje predsjednik Lucić.

Da bi vidjeli ili postali vlasnik jednog takvog prodajnog štanda, ne morate nužno na Hrvatski advent u Beču. Dovoljno je javiti se u Industrijski park Nova Gradiška čiji vrijedni tim, u skladu s vašim željama, izrađuje drvene kućice i namještaj po mjeri.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn