DOBAR ODAZIV POTVRDIO ISPRAVNOST ODLUKE – Grad Požega nastavlja sufinancirati troškove sterilizacije i kastracije kućnih ljubimaca

Datum objave: 29. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prvih šest mjeseci ove godine uslugu sterilizacije ženke psa zatražilo je 37 vlasnika, kastraciju muškog psa njih 22, sterilizaciju mačke 89 vlasnika, kastraciju mačke njih 20, dok je svoje životinje mikročipom označilo 108 vlasnika.

U svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kao i osiguranja učinkovite skrbi za napuštene životinje, Grad Požega donio je 1. srpnja 2019. godine Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom. Dokaz da se radilo o ispravnoj odluci zasigurno je vrlo dobar odaziv sugrađana.

Naime, prema informacijama iz Veterinarske stanice Požega koja je partner na ovome projektu, od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine u akciju se uključio velik broj vlasnika kućnih ljubimaca koji su iskoristili mogućnost kastracije i sterilizacije pasa i mačaka. Točnije, uslugu sterilizacije ženke psa zatražila su 93 vlasnika, kastraciju muškog psa njih 37, sterilizaciju mačke čak 156 vlasnika, kastraciju mačke njih 43, dok je svoje životinje mikročipom označilo 135 vlasnika. U prvih šest mjeseci ove godine uslugu sterilizacije ženke psa zatražilo je 37 vlasnika, kastraciju muškog psa njih 22, sterilizaciju mačke 89 vlasnika, kastraciju mačke njih 20, dok je svoje životinje mikročipom označilo 108 vlasnika.

Kastracija pasa i mačaka je najsigurniji način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu spriječiti neželjeno parenje svojih ljubimaca i na taj način izbjeći probleme koji nastanu kad se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom. Spomenimo kako se požeška Gradska uprava našla na top listi pozitivaca Udruge Prijatelji životinja zbog svoje odluke o sufinanciranju troškova kastracije, sterilizacije i čipiranja kućnih ljubimaca.

IZVOR: Grad Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn