DOBAR GOSPODARSKI POČETAK GODINE – Novi start drvne industrije, nova radna mjesta, nova ulaganja u novogradiški Industrijski park

Datum objave: 27. 1. 2018. | Kategorija: Gospodarstvo

fima ding

NOVA GRADIŠKA – Iako je vijest o potpisivanju ugovora o primopredaji drvne industrije najavljena još prošle godine, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u 2017., sada je i službeno: FIMI-nim preuzimanjem DING-a višegodišnje su se financijske omoče oko vrata oslobodili i gradski proračun i gradske nekretnine. Istoga dana potpisan je i ugovor o kupnji  31 610 kvadratnih metara zemljišta u Industrijskom parku kojima tvrtka Aminolabs Atlantic planira proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Potpisivanjem sporazuma između grada Nova Gradiška, Industrijskog parka, Drvne industrije, NG Drva i tvrtke FIMA , konačno je, nakon višegodišnjih dubioza, a onda i pokušaja osmišljavanja spasonosnih scenarija, Grad pronašao rješenja za jedan od najvećih problema ostavljenih mu u naslijeđe u vrijeme gradonačelnika Josipa Vukovića. Stavljanjem potpisa na ugovor tvrtka FIMA preuzela je Drvnu industriju, sada tvrtku Drvo NG, istovremeno u potpunosti preuzimajući i odgovornost za hipoteku kao i kredit kojim su opterećene četiri gradske nekretnine.

Novi vlasnik obvezao se i na vraćanje pozajmice od 2,5 milijuna kuna koju je Grad preko Industrijskog parka dao DING-u. „Na zadovoljstvo novog vlasnika i Grada Nova Gradiška riješen je problem koji nas je opterećivao godinama. Drvna industrija nastavlja dalje poslovati, u privatnim rukama, uz naš support, jer Grad nije taj koji otvara firme i proizvodi, nego moderira, pomaže i stvara vrijednosti“, istaknuo je, s pravom zadvoljan realiziranim, gradonačelnik Vinko Grgić. Preuzimanjem DING-a za tvrtku FIMA tek sad počinju prave obveze u proizvodnji, ali i rad na razvoju gospodarstva grada. Obvezao se na to i Ljuboja Kolar, direktor FIME , najavljujući ambiciozne poslovne planove, zapošljavanje maksimalnog broja radnika, dostojne plaće, ali i tvrtku europskih standarda koja će vratiti ugled domaćoj drvnoj industriji. Ugovor kojim je FIMA preuzela upravljačka prava nad DING-om potpisali su gradonačelnik Vinko Grgić, u ime Grada Nova Gradiška, Ljuboja Kolar, u ime FIME, Ivana Vončina Toplek, direktorica Industrijskg parka i Bernard Kurjaković, direktor tvrtke NG drvo.

atlantic1

Istoga dana koji bi, kako reče gradonačelnik Grgić,“trebalo zapisati u anale gospodarstva i razvoja grada“, potpisan je i ugovor s direktorom tvrtke Aminolabs Atlantic, Sanjinom Weinachtom, o kupovini 31 610 kvadratnih metara zemljišta u Industrijskom parku. Nastavak je to priče o razvoju novogradiške poslovne zone, ali i nova stepenica u razvoju tvrtke, četiri godine nakon što je s proizvodnjom iz Industrijskog parka startao Tedechijev „Atlantic“. Kupnja nove parcele, kako je prilikom potpisivanja ugovora istaknuo direktor Weinacht ,“ najava je novih poslovnih i razvojnih planova tvrtke. Riječ je, prije svega, o ogromnoj investiciji u novu proizvodnu liniju koja će biti završena ove godine, a onda i u nekolicinu proizvodnih pogona, koji nas, uz dodatna zapošljavanja, čekaju u nekoliko slijedećih godina. Uz nastavak sjajne suradnje s predstavnicima Grada, vjerujem kako je ovo dobitna kombinacija za sve nas“, poručio je Sanjin Weinacht, direktor Aminolabs Atlantica.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn