DJEČJI VRTIĆ U JAKŠIĆU – Obavljen tehnički pregled, otvorenje u rujnu

Datum objave: 29. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

n

JAKŠIĆ – Danas je obavljen tehnički pregled dječjeg vrtića u Jakšiću koji je izgrađen i opremljena prema najusvremenijim standardima. Nakon dugih pet godina, ovaj projekt je konačno završen, a mališani s jakšićkog područja od rujna će uživati u novim i primjerenim prostorima.

“Sretan sam. Iza nas je više od pet godina borbe s administracijom, ministarstvima i političkim opcijama kojima je interes bio da se ovaj projekt ne završi. Ni trenutka nisam sumnjao u ovu lijepu priču u koju smo krenuli zbog naše djece i mladih obitelji koje želimo zadržati u našoj općini,”rekao nam je Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić.

Podsjetimo, izgradnja vrtića krenula je 2011. godine s rokom završetka u rujnu 2013. Prema prvotnom ugovoru Ministarstvo regionalnog razvoja trebalo je sufinancirati 90 posto radova. No, ubrzo su krenule izmjene ugovora, poteškoće, odbijenice i uskraćivanje novca. Izgradnja vrtića koštala je oko šest milijuna kuna od čega je gotovo pola tog iznosa osigurala Općina iz svog skromnog proračuna.

nn

Iako je to danas uobičajeno, načelnik Kovačević nije se  hvalio po društvenim mrežama, niti je kukao i jadikovao o problemima, spominjući ih tek u rijetkim prilikama i razgovorima. Samozatajno je rješavao brojne poteškoće i strpljivo radio sa svojim suradnicima na završetku ovog kapitalnog projekta koji će u konačnici, kada ga smijehom ispune najmlađi mještani, pokazati svoju punu funkcionalnost i vrijednost.

U vrtić će od jeseni više od 60 mališana u tri odgojne skupine. Maksimalni kapacitet je 75 djece, a zanimljivo je da u jakšićki vrtić svoju djecu žele upisati i roditelji koji nisu s područja te Općine.

TEKST: S.P./D.K.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn