DV “TRATINČICA” PLETERNICA – Kad ga pripremaju mali poduzetnici, teško je reći tko je slađi – oni ili pekmez!

Datum objave: 22. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Dječji vrtić Pleternica nositelj je projekta “I ja mogu biti poduzetnik” kojim se želi potaknuti od malih nogu poduzetničko promišljanje, pružiti znanje i ujedno razviti pozitivne stavove o radu kod najmlađih. Male poduzetnike koji su odlučili kuhati pekmez od jagoda iz vlastitog uzgoja, posjetila je danas i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

U Pleternici, gradu prepoznatljivom po vrijednim ljudima i projektima, smatraju važnim da se djeci u najranijoj dobi pojam poduzetništva približi na najprimjereniji način. Ne čudi stoga što je Dječji vrtić Tratinčica sa svojim mališanima krenuo u pravi poduzetnički pothvat i to zahvaljujući projektu Zaklade Adris “I ja mogu biti poduzetnik”. Projekt je vrijedan 37.000,00 kuna od čega 30.000,00 osigurava Zaklada Adris, a ostatak Grad Pleternica i DV Tratinčica, pojasnila je ravnateljica Nikolina Hačka.

“Cilj je djecu od vrtićkih dana učiti vrijednostima vlastitog rada, kako nešto proizvesti i potom plasirati na tržište.Djeca su sa svojim tetama posadila mali viseći vrt jagoda, a kako su jagode počele davati plod, krenuli smo u proces kuhanja pekmeza. Na taj način djeca će shvatiti što je to proizvodni proces, što dobivaju procesom proizvodnje, što je dobit, ali i što učiniti s dobiti koju su postigli svojim radom. Time se želi potaknuti kreativnost, samostalnost, rješavanje problema i odgovornost te postaviti temelje za uspješnu budućnost malih Pleterničanki i Pleterničana. Pekmez ćemo ponuditi na prigodnim gradskim manifestacijama, a potrudit ćemo se da ova aktivnost trajno zaživi u vrtiću jer mališani to izvrsno prihvaćaju,” rekla je ravnateljica.

“Uvijek tvrdimo da se poduzetništvo uči od malih nogu i ovdje ovim projektom to je na konkretan način i prikazano. Sve čestitke našem Dječjem vrtiću Tratinčica i zahvala Zakladi Adris na financiranju ovog projekta. Učimo našu djecu kako biti poduzetnik, jer bitno je usaditi radne navike u našu djecu, ali isto tako i poduzetnička razmišljanja i promišljanja,” rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Jer, poduzetništvo je upravo i ovo što oni rade – od uzgoja jagoda pa do konačnog proizvoda na tržištu. Grad će naravno dati potporu kako bi se ovaj projekt nastavio,” rekla je gradonačelnica Antonija Jozić koja je rado pomogla malim poduzetnicima u pripremi naj, naj pekmeza.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn