DJEČJI VRTIĆ NOVA GRADIŠKA ZAPOŠLJAVA – Dobra demografska slika, na radost malih i velikih

Datum objave: 30. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Potreba za odgojiteljima predškolske djece sve je veća. Potvrđuju to i novo raspisani natječaji u Dječjem vrtiću Nova Gradiška koji su u potrazi za njih šestero na određeno vrijeme, u objektima u Okučanima, Cerniku, Starom Petrovom Selu i Novoj Gradiški. Ista ustanova treba i djelatnike za rad s djecom s teškoćama, privremeni rad zbog povećanog opsega posla, kao i spremačicu za održavanje objekta u Cerniku i domara za Novu Gradišku.

Odgojitelj predškolske djece, baš kao i učitelj, zanimanje je od presudne važnosti za zdrav razvoj i socijalizaciju najmlađih. I dok se, prije nekoliko godina, činilo kako ih je previše na Zavodima za zapošljavanje, potreba za njihovom stručnošću sve je veća. Potvrđuju to i novo raspisani natječaji u Dječjem vrtiću Nova Gradiška koji su u potrazi za njih šestero na određeno vrijeme, u objektima u Okučanima, Cerniku, Starom Petrovom Selu i Novoj Gradiški. Ista ustanova treba i djelatnike za rad s djecom s teškoćama, privremeni rad zbog povećanog opsega posla, kao i spremačicu za održavanje objekta u Cerniku i domara za Novu Gradišku, na neodređeno vrijeme.

Uz sve pozitivniju demografsku sliku, bez koje nema ni budućnosti nijedne sredine, potvrda je to i sve veće svijesti roditelja, ali i jedinica lokalne samouprave kao osnivača, o važnosti pohađanja vrtića za razvoj djece i njihove socijalizacije. Iz istog razloga, Grad Nova Gradiška u ovoj godini planira napraviti niz koraka koji bi, do 2024. rezultirali s još jednim dječjim vrtićem u naselju Jug, za što je krajem 2022. , nakon procjene projektnih prijedloga, Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Gradu dodijelilo 4,5 milijuna kuna.

TEKST: Simonida Tarbuk                     FOTO: Ilustracija

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn