DJEČJI TJEDAN U POŽEGI – Najava radionice kreativnog plesa

Datum objave: 08. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu održavanja Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja, profesorica Ilijana Lončar održat će u petak 9. listopada radionicu kreativnog plesa „Najljepše je biti dijete“. Radionicu će održati na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra pridržavajući se važećih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera.

Radionica će se održati uz potporu Udruge Ples i dijete, daCi Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu čiji je UO Plesna radionica Ilijane Lončar dugogodišnji član te svim svojim projektima promiče pravo djeteta na kretanje i stvaralačko izražavanje. Sudionici radionice koja će se održati u dva termina bit će učenici OŠ Dobriša Cesarić. U prvom terminu od 13 do 14 sati na radionici će sudjelovati 24 učenika iz 1.a razreda, a u drugom terminu od 14 do 15 sati sudjelovat će 21 učenik 4.c razreda.

“Ciljevi radionice suzajedništvo uz glazbu, pokret i ples uz odgovornost koju svi dijelimo, uživanje u blagodatima djetinjstva unatoč prihvaćanju situacije s pandemijom, psihološki olakšati djeci suradništvo u vrijeme pažnje na socijalnu distancu, radionica će potaknuti djecu na toleranciju, samopouzdanje, kreativnost i stvaralačku intuiciju, a sve na otvorenom prostoru kako bi bili što sigurniji u realizaciji predviđenih plesnih igara i zadataka,” pojasnila je plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

Udruga Ples i dijete – daCi Hrvatska* u 2020. godini uz potporu zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu (Kulturno-umjetnički amaterizam) nastavlja s projektom Interakcije koji se provodi po odgojno obrazovnim ustanovama. Cilj programa je poticanje na kreativni izraz pokretom i plesom, upoznavanje sa suvremenom umjetnošću pokreta, promicanje plesne kulture među djecom i mladima te poticanje na interaktivni pristup različitim umjetnostima i obrazovnim sadržajima kroz pokret i ples.
Udrugu Ples i dijete – daCi Hrvatska osnovale su eminentne ustanove i pojedinci koji se profesionalno bave plesnim odgojem i obrazovanjem te tako djeci i mladima svojim radom omogućuju doživljaj i upoznavanje suvremene plesne umjetnosti i plesne kulture.

S članstvom u gotovo 30 zemalja svijeta, daCi je jedinstvena asocijacija pojedinaca i grupa koja promiče ideju da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost. Temeljni ciljevi daCi-a su omogućiti svakom djetetu da doživi ples kao stvaralac, izvođač i gledalac te se zalagati za pravo na očuvanje kulturnog nasljeđa uključivanjem svih oblika plesnog izražavanja.

TEKST: S. P./ I.L.            FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn