DJEČJI TJEDAN U POŽEGI – Ljubav djeci prije svega

Datum objave: 04. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Danas je na požeškom Trgu svete Terezije Avilske prvim programom otvorena tradicionalna godišnja manifestacija Dječji tjedan.

Ljubav djeci prije svega poruka je Dječjeg tjedan tijekom kojeg će se svakodnevno, od danas do subote plesati, pjevati, pričati i družiti s djecom.Ova tradicionalna godišnja manifestacija posvećena djeci u Požegi je danas otvorena prvom priredbom na Trgu Svete Terezije Avilske.

Prigodnim riječima okupljene je pozdravila Društva Naša djeca Požega Ines Hamžik Čereg. ” Tijekom ovoga tjedna, od danas pa sve do subote, 9. listopada, održat će se brojne aktivnosti namijenjene djeci. U organizaciji Društva naša djeca i pod pokroviteljstvo Grada Požege, grada prijatelja djece, nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastojat ćemo skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Grad Požega uvijek misli i pomaže svoje najmlađe i tako će biti i dalje,” naglasila je.

Program je svojim nastupom otvorila Gradska glazba „Trenkovi panduri“, a pjevali, plesali i recitirali su mališani Dječjeg vrtića Požega, Radost i sv. Leopold Mandić, učenici OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa te Katoličke osnovne škole. Nakon otvorenja djeca su u nebo pustila balone s porukama djece odraslima. Program dječjeg tjedna nastavlja se već sutra u 10,30 na Trgu svete Terezije Avilske kada će Gradsko kazalište Požega odigrati predstavu iz programa „Drvo bajki“, dok će se u 17 sati na istom mjestu održati bogati glazbeno – scenski program s nastupom plesnih škola i studija.
Aktivnostima tijekom Dječjeg tjedna naglašava se važnost promicanja prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn