DJEČJI TJEDAN U PLETERNICI – Počeo najljepši tjedan u godini!

Datum objave: 04. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Dječji tjedan u Pleternici otvoren je svečanom povorkom i prigodnim druženjem uz kazališnu predstavu na Trgu bećarca. Program pleterničkog Dječjeg tjedna i ove godine organizirali su Društvo naša djeca i Dječje gradsko vijeće, u suradnji s Gradom Pleternica.

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se uvijek održava u prvom punom tjednu listopada. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“.

Dječji tjedan u Pleternici otvorila je povorka djece kroz grad, a nakon pozdrava “malog” gradonačelnika Ante i “velike” gradonačelnice Marije Šarić, okupljeni klinci i klinceze iz dječjeg vrtića i škole uživali su u predstavi “Majstori” Teatra to go iz Osijeka.

“Danas je počeo najljepši tjedan u godini, Dječji tjedan, kada posebnu pažnju poklanjamo djeci, njihovim željama, igrama i druženjima. Pokušali smo kroz tjedan dana prezentirati razne sadržaje koji se rade upravo za našu djecu. Tako naše udruge, ustanove, naša knjižnica, škola, vrtić, Interpretacijski centar Terra Panonica, svi organiziraju posebne programe gdje djeca mogu besplatno sudjelovati kroz cijeli tjedan,” rekla je gradonačelnica Šarić pozivajući djecu da ovaj tjedan, glasnije no inače kažu sve što vole, ali i sve što ih smeta i željeli bi promijeniti u svojoj zajednici.

Uslijedit će tako brojne aktivnosti na otvorenom poput programa na tržnici “Voće i povrće iz moga vrta”. U prostoru knjižnice održat će se radionica “Jesenska košara”, a posebna radionica bit će održana i u Interpretacijskom centru Terra Panonica. U subotu, 9. listopada u planu je Dječji sajam udruga na sajmištu te nogometna utakmica NK Slavije i njihovih malih igrača te druge zabavne aktivnosti za najmlađe. U nedjelju je planiran izlet poučnom stazom Starac uz stručno vodstvo, a tijekom Dječjeg tjedna održat će se i druge popratne aktivnosti.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn