DJEČJI TJEDAN U PLETERNICI 2020. – Niz stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu

Datum objave: 07. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U sklopu Dječjeg tjedna Društvo naša djeca Pleternica već niz godina organizira posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu uz potporu Grada Pleternice – grada prijatelja djece, Turističke zajednice Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije.

Svake godine u prvom punom tjednu mjeseca listopada obilježava se Dječji tjedan u cijeloj Hrvatskoj. Akcije je to krovne organizacije Saveza Društava naša djeca Hrvatske kojoj je cilj usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu. Društvo naša djeca Pleternica već niz godina organizira u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu uz potporu Grada Pleternice – grada prijatelja djece, Turističke zajednice Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci, a glasi „Ljubav djeci prije svega!“. U javnosti se treba istaknuti i poruka, koja izražava glas djece, a glasi: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“
Ove godine Dječji tjedan obilježava se od 5. do 11. listopada, a u Pleternici je započeo neobičnim otvorenjem putem Facebook stranice Društva naša djeca Pleternica. “Prethodnih godina otvorenje Dječjeg tjedna u Pleternici ispunila bi povorka djece koja su nosila svoje poruke odraslima i predstavljala se svojim kreativnim izrazima. U ovoj novonastaloj situaciji uzrokovanoj virusom COVID-19 otvorenje Dječjeg tjedna održalo se ONLINE. Brojne čestitke, poruke, želje i nastupe djece, ali i odraslih koji brinu o najmlađima, kao što su gradonačelnica Antonija Jozić, ravnatelji vrtića i škole, pedijatrijska ambulanta u Pleternici i Policijska postaja Pleternica, pratili smo u ponedjeljak na Facebook stranici Društva naša djeca Pleternica,” pojasnila je predsjednica Društva Renata Matičević, dodajući kako su poruke djece pronašle svoje mjesto i na ulicama grada te ispred Gradske kuće.

Cijeli tjedan slijede i druge aktivnosti u Dječjem tjednu u Pleternici, u kojem su se angažirali učitelji i odgajatelji zajedno sa svojim skupinama i razredima. Održavaju se i radionice udruga namijenjene djeci, a učitelji i odgajatelji sa svojim skupinama i razredima sudjeluju u kreativnom nagradnom natječaju pod nazivom Dijete sam i bitno sam – najuspješniji radovi proglasit će se u nedjelju.

Neka od događanja koja su otvorena za javnost slijede u petak i subotu. U petak i subotu IC Terra Panonica otvara svoja vrata te se izložba uz tablet i VR naočale može pogledati od 9 do 21 sat, dok se u organiziranoj radionici i na animiranom filmu možete priključiti od 10 do 11 sati, te 16 do 17 sati. U subotu će se održati Dječji sajam na Trgu bećarca od 10 do 12 sati na kojem će se predstaviti dječje udruge, školska zadruga, dječji vrtić, ali i lokalni poduzetnici. Na sajmu će za djecu biti prikazana i interaktivna predstava Laboratorija zabave iz Zagreba u 11 sati pod nazivom Tri vučića i velika zla svinja.
“Pridružite nam se u petak i subotu, u IC Terra Panonica i na Trgu bećarca! A do tada, radove, poruke, želje i kreativnost naše djece pratite na Facebook stranici Društvo naša djeca Pleternica, ” poručili su iz Pleternice.

TEKST: S. P./ DND Pleternica                     FOTO: DND Pleternica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn